Top 5 antrenori/instructori în jocul de golf din România
Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Cred că ne apropiem încet dar sigur de momentul în care vom putea juca golf pe terenurile din România. Multe țări din Europa au propus deja o relaxare pentru sporturile individuale cum ar fi tenis și golf așa că așteptăm să se întâmple și la noi. Dacă ar fi să estimez o dată de început aș spune că după 15 mai vom putea păși din nou pe terenurile de golf.

Vor exista anumite restricții cum ar fi: flight de două persoane, păstrarea distanței în timpul jocului, steagul obligatoriu înăuntru și puncte de igienizare a mâinilor dar până la urmă acestea sunt normale pentru vremurile în care ne aflăm. Pentru concursuri probabil o să mai așteptăm o perioadă, cel mai probabil acestea vor începe mai spre sfârșitul verii/început de toamnă.

Anul trecut cel mai citit articol de pe blogul golfinromania.com a fost cel în care am descris care sunt cei ,, 10 tineri care mișcă lucrurile în jocul de golf din România ” și m-am referit atunci mai mult la partea antreprenorială a lucrurilor. Chiar dacă între timp s-au mai schimbat puțin lucrurile. Daca nu l-ai citit încă, merită să dai un ochi AICI

Top 5 antrenori/instructori în jocul de golf din România

Sondaj antrenori de golf

Sondaj antrenori de golf

Nu avem câte un PRO la fiecare teren de golf din România dar asta nu ne-a împiedicat să învățăm jocul de golf, totuși dacă ar fi să trag o concluzie scurtă, zonele/terenurile la care sunt antrenori de golf sunt și cele mai dezvoltate ( cu cei mai mulți jucători ).

Pe 16 ianuarie 2020 am creat un sondaj pe grupul de facebook Golf în România ( poți să te alături și tu grupului AICI  ) prin care ceream ajutorul pasionaților de golf. Întrebarea a fost una simplă și variantele de răspuns au fost lăsate la liber, adică fiecare și-a ales varianta preferată.

Întrebare sondaj: ” Cu cine ați învățat jocul de Golf în România ? ( primele lecții ) – mă interesează ca și PRO, future PRO, etc ” *Ordinea din articol este în funcție de numărul voturilor din sondaj

Gabriel Toader

Gabriel Toader

A fost PRO Teacher la multe terenuri de golf din România și din acest motiv nu e o surpriză că a ieșit primul în topul alăturat. Și eu am învățat golf tot de la Gabriel, pe vremea în care s-a deschis Kings Land Golf Club,  care apropo are semnătura ( design ) lui Gabriel.

Momentan nu predă în România iar pe facebook apare ca și Professional Golf Teacher at MARIOS GOLF PARK – CYPRUS

Puteți să vedeți ce face Gabriel direct pe pagina lui de facebook, AICI

Mircea Stoica

Mircea Stoica

Mircea Stoica

S-a întors în România de ceva timp cu gândul să își dezvolte propria academie de golf. L-am trecut pe Mircea și în TOP-ul tinerilor care mișcă jocul de golf din România și evident că are loc și în Top-ul antrenorilor mai ales că este în curs de a-și obține licența British PGA.

GolfLab Academy și Cluj Golf Driving Range ( care între timp devine un teren de pitch & putt ) sunt proiectele sale de suflet.

Mircea este prezent la Cluj Napoca și până avem voie să ne vedem unii cu alții  puteți să programați chiar și o lecție de golf online cu el.

Demis Papillon

Demis Papillon

Demis Papillon

Este născut în Constanța dar a călătorit pentru golf în toată lumea. Am aruncat o privire pe descrierea personală ce apare pe web-page-ul lui Demis și trebuie să spun că am rămas impresionat. Astfel potrivit site-ului http://www.demigolf.ro/despre-demis/ este membru pe viață USGCA, înregistrat în liga PGA America dar și PGA Instructor profesionist în Los Angeles USA.

Demis este profesor la Clubul Diplomatic din București și puteți să luați contact cu el direct pe pagina de web sau prin facebook AICI 

 

Alexandru Vlăduți

Alexandru Vlăduți

Alexandru Vlăduți

Alex este PRO la GolfRoom București și a câștigat mai multe concursuri de amatori pe vremea când era junior. Între timp a devenit jucător de golf profesionist în EDP Tour dar este certificat și ca antrenor PGA – clasa A respectiv golf coach acreditat de WGTF GB.

Puteți să rezervați o lecție cu Alexandru AICI  sau pe pagina de facebook AICI

 

 

Autodidact – de la unul de la altul

” The Hard Way'”

Nu este un antrenor însă pentru că au ales foarte mulți variantele acestea: autodidact, de la unul de la altul, pe la terenurile de afară sau alte metode – merită să fie menționate exact așa. Este o dovadă clară că pasiunea nu are limite și putem învăța golf și ajutați de tutoriale pe youtube, prieteni, amici, colegi de club, cunoscători de golf în general. Nu este cea mai bună metodă de învățare însă în lipsa unui PRO vedem că se poate.

Paul Tomiță – Profesorul Casei Regale

Paul Tomiță

Paul Tomiță

Am vrut să las la final cireașa de pe tort.

Din păcate nu mai avem posibilitatea să luăm lecții de golf de la Profesorul Paul Tomiță însă cunosc mulți jucători, mai ales cei din zona Alba, care au fost instruiți de Tomiță – ce norocoși…

” În perioada anilor 1968-1973, la insistenţele unor personalitaţi de peste hotare şi sponsorizat de Firma Dunhill, Paul Tomiţa a reuţit sa participe la Campionate Mondiale de Golf organizate în 8 ţări. În anul 1968, numărul din 5 decembrie al unei publicaţii britanice de specialitate avea ca titlu :  “Paul Tomiţa – The most remarkable character of theWorld Cup” SURSĂ: golfclubpaultomita.ro

Instructori și Antrenori

Mulțumesc frumos jucătorilor/pasionaților de golf care au participat la sondajul de pe grupul Golf în România  și mulțumesc frumos profesorilor de golf pentru dăruirea și pasiunea de a ne învață pe noi toți să jucăm sportul preferat.

Pe de altă parte vreau neaparat să menționez și să mulțumesc frumos tuturor instructorilor și profesorilor de golf care au apărut în sondaj:  Nelu Boncu, Mihai Olaru, Marius Popescu, frații Bădiță care formează o echipă minunată la Theodora Golf Club, Santiago Munoz, Răzvan Costescu și nu în ultimul rând prietenul meu Radu Cirtina care este head PRO la cel mai mare club de golf din Ungaria.

Concluzie 

Nu aș vrea să luăm acest top ca și un clasament pentru că nu asta e important. Mă bucur că sunt oameni pasionați de a preda acest sport, mă bucur că avem de la cine învăța și mă bucur că jocul de golf din România este pe un trend ascendent.

Să ne vedem sănătoși,

Călin Păcurar

www.golfinromania.com

proshop-online.golfinromania.com

PRO SHOP ONLINE  – PRODUSE SI ACCESORII PENTRU JOCUL DE GOLF – GOLF BLOG
Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial