Costul abonamentelor de golf în 2022
Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Costul abonamentelor de golf în 2022

La Multi Ani dragi jucatori și pasionați de golf, va doresc un an nou așa cum va imaginați voi sa fie. Zilele trecute am scris despre  Cum a fost sezonul de golf 2021 iar azi vreau sa fac un rezumat despre costurilor pe care le vom avea în acest an pe terenurile de golf din România.  Am văzut multe dezbateri și comentarii întregi referitor la acest subiect, pe cel mai mare grup al jucatorilor de golf din țară noastră,  Golf în România  ( te invit și pe tine sa faci parte din acest grup AICI ).

Unele terenuri au păstrat prețurile de anul trecut, altele au decis creșterea abonamentelor pentru acest an dar sunt și terenuri care încă nu și-au publicat noua grila de tarife. Voi reveni cu update când acestea vor fi comunicate.

Introducere despre Costul abonamentelor de golf în 2022

Publicarea tarifelor în decembrie 2021

Avantajul publicării în luna decembrie pentru anul următor este acela de a da posibilitatea proprietarilor de afaceri sa isi achite cotizația printr-o sponsorizare din impozitul pe profit. Nu intru în detalii tehnice pe acest subiect dar una peste alta este un lucru foarte bun și de apreciat.

Simplitatea Abonamentelor de Golf în România 

Unul din lucrurile care mi-a atras atenția la abonamentele din acest an ( a fost la fel și în ultimii ani ) este ca terenurile de golf din România prefera sa nu se complice în prea multe tipuri de tarife. Abonamentele sunt pana la maxim 4-5 variante: Standard, Family, Distance, Junior. Cel mai simplu model este propus de Theodora Golf Club care a venit cu doar doua variante: Standard și Junior.

Am dat om privire la vecinii Bulgari unde Thracian Cliffs are spre 10 tipuri de abonamente și la vecinii Unguri unde Zala Springs are tot cam atâtea. În plus fiecare abonament dintre acestea au incluse peste 8-10 facilități și reduceri la alte servicii din cadrul acestor complexe ( cazare, restaurant, bar, pro-shop, range balls, etc. )

Costul abonamentelor de golf în 2022

Transilvania Golf Club
Full Membership = 500 EUR
Student, Second Family Member, Remote, Senior ( >65) = 250 EUR
Juniors ( <16 ) = Gratuit
Greenfees: 18 holes = 200 lei; 9 holes = 150 lei
*In pachetul Full Membership intra cazare gratuita (self catering, in limita disponibilității)
SunGarden Golf ClubCostul abonamentelor de golf în 2022
Regular Member – 990 euro ( promotie pana în 31.01.22 – 850 Euro pentru membri și respectiv  890 Euro pentru non membri )
Family Member – 495 euro
Tineri Adolescenți 12 – 16 ani – 400 Euro
Junior 3-12 ani – Gratuit
Distance 100km – 450 Euro
  • Membrii beneficiază de discount de 20% la serviciile SunGarden Golf & SPA Resort și anume: cazare, restaurant, spa.
  • Membrii au privilegiul de a aduce un invitat o dată pe lună; care va beneficia de 50% discount la Green Fee.
  • În cadrul Golf Pub-ului membrii clubului pot servi masa dintr-un meniu dedicat și își pot lăsa echipamente.
O creștere fata de anul 2021 cu aproximativ 10%. Consider ca este una absolut normala în condițiile în care prețurile ,, au sărit în aer ” pe parcursul anului trecut. În plus exista varianta unui discount de aproape 15% dacă se achita acest abonament pana la sfaristul lunii ianuarie 2022.
Golf Club Paul TomitaCostul abonamentelor de golf în 2022
Cotizatie membru – 4000 lei
Cotizatie membru din familie – 2000 lei
Cotizatie la distanta ( 200 km ) – 3000 lei
Cotizatie la distanta membru din familie – 1500 lei
Juniori pana la 14 ani – Gratuit
Golf Club Paul Tomita a decis pastrarea tarifelor de anul trecut și pare ca vor sa profite de creșterea abonamentelor la Theodora Golf Club prin introducerea variantei de al doilea membru din familie la distanta cu 50% reducere. Un alt avantaj major ar fi ca terenul este deschis tot anul ( de exemplu, zilele acestea sunt temperaturi de 8-10 grade ) și practic poți juca cu putin noroc 12 luni/an.
Theodora Golf Club 
Costul abonamentelor de golf în 2022
Membership Adult – 8000 lei
Membership Junior – 3500 lei ( 11 – 18 ani )
Membership Kids – 0 lei ( pana la 10 ani )
Taxa aderare Theodora Golf Club – 500 lei ( o singura data )
Theodora Golf Club au venit cu o creștere de 60% la abonamentul standard fata de anul trecut ( a fost 5000 lei ) și în același timp au eliminat varianta de abonament la distanta.

Concluzii – Costul abonamentelor de golf în 2022

Aș putea scrie la concluzii enorm de mult însă prefer sa punctez doar câteva lucruri.

2022 vine cu tarife mai mari ca și anul trecut unde cea mai mare creștere de abonament o vedem la Theodora Golf Club. Nu îmi dau seama exact care este strategia însă la prima vedere pare ca doresc sa se diferențieze și prin tarife fata de celelalte cluburi de golf.

Personal cred ca isi vor pierde aproximativ 50% din abonați ( majoritatea celor care aveau pana anul trecut opțiunea ,, Distance ” dar și din cei care plateau abonamente la 2-3 terenuri ). Asta înseamnă automat mai putini jucatori pe teren si mai putini jucatori la concursuri.

SunGarden Golf Club isi va consolida poziția din Jud. Cluj și este posibil sa câștige ceva membrii în plus din decizia celor de la Theodora Golf Club.

Prin decizia de a păstra tarifele din 2021, Golf Club Paul Tomita poate avea parte de o creștere spectaculoasa a membrilor și au ocazia sa se impună mai mult. În plus sunt ferm convins ca unele competiții cu renume vor ajunge la ei în acest an.

Chiar dacă nu și-au publicat tarifele Izvor de Golf, Lac De Verde si Clubul Diplomatic au o misiune grea în zona care activează. Noul club de golf care este în construcție langa capitala va acapara foarte multi jucatori și pasionați de golf. Ba mai mult acesta sigur urmează sa atragă jucatori din toată România. Sa nu uitam ca din Oradea, Satu Mare, Cluj și Timișoara se ajunge în București în mai putin de o ora cu mai multe zboruri zilnice.

Jocuri Bune

Călin Păcurar

Blog: golfinromania.com I Shop: proshop-online.golfinromania.com

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

1 Mesaj

  • Iotzo Posted iunie 13, 2022 8:24 am

    E mai rațional să te abonezi ca membru la distanță la un club de golf din străinătate (pentru administrarea de HCP) și să plătești Green Fee-ul întreg când ajungi să joci pe terenurile noastre.

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial