10 curiozități despre Masters
Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

10 curiozități despre Masters – Săptămână aceasta se desfășoară Masters Tournament.

Masters este cu siguranță cel mai important concurs de golf și singura competiție dintre cele patru majore ( Majors ) care se joacă pe același teren în fiecare an.  Există o mulțime de statistici și fapte interesante despre Masters pe care trebuie neaparat sa le cunoașteți așa ca ii dam drumul.

10 curiozități despre Masters

Titleist Reward Loyalty 3+1

3 +1 Gratis de la Titleist cu personalizare text inclusă, pentru detalii click pe imagine

  1. În acest an Augusta National se va juca pe 7.545 de yarzi, cel mai lung din istoria turneului. În turneul inaugural de Masters din 1934, Augusta National s-a jucat până la 6.800 de yarzi. Pentru prima dată în acest an, un nou tee box a fost construit pe gaura a 13-a par-5 pentru a adăuga 35 de yarzi (Golf Digest).
  2. Tiger Woods a fost cel mai tânăr jucător care a câștigat Masters la vârsta de 21 de ani. Tiger a stabilit multe recorduri cu victoria sa din 1997 (The Masters), dar aceasta se pare că va dura foarte mult timp. Tom Kim este unul dintre cei mai tineri concurenți din acest an, având ocazia de a bate acest record.

  3. Recordul de punctaj la The Masters aparține lui Tiger Woods (-18 în 1997) Performanța lui Woods din 1997 poate deveni cea mai dominantă din istoria sportului, deoarece a stabilit, de asemenea, recordul Masters pentru cea mai mare marjă de câștig, învingându-l pe vicecampionul, Tom Kite, cu 12 lovituri (The Masters).

  4. Jack Nicklaus deține recordul pentru cele mai multe victorii la Masters – șase victorii. Acest record este în joc și din punct de vedere tehnic săptămâna aceasta, deoarece Tiger Woods poate egala acest lucru. Nicklaus a câștigat a șasea victorie în 1986, la vârsta de 46 de ani, care rămâne încă cea mai în vârstă pentru un campion la Masters (The Masters).
  5. Gary Player și Fred Couples împărtășesc recordul pentru cele mai multe ,, cuts ” consecutive făcute la Masters (23). S-ar putea să asistăm la ceva istorie în 2023, când Tiger Woods intră într-o serie de 22 de ,,cuts” consecutive de la prima sa victorie din 1997 până la revenirea triumfătoare de anul trecut de la accidentare. Woods a trecut prin succes ca debutant în 1995, unde a terminat T41. Singurul  ,,cut” ratat la The Masters a venit anul următor, în 1996 (The Masters).

  6. Un debutant nu a mai câștigat The Masters de la Fuzzy Zoeller în 1979. Au fost în total trei debutanți care au câștigat The Masters de-a lungul istoriei sale de 87 de ani, inclusiv Horton Smith, câștigătorul turneului inaugural de Masters în 1934 și Gene Sarazen în 1935 (The Masters).

  7. Emisiunea de duminică de la CBS a Masters 2022 a avut o medie de 10,17 milioane de telespectatori.

    Stewart Golf Apex Remote

    NOUL Stewart Golf Apex Remote acum pe Golf Pro Shop Online

    Victoria lui Scottie Scheffler din 2022 a atras o creștere de 7% a spectatorilor de la an la an, ajungând la 13,16 milioane de telespectatori, cea mai mare de la victoria Tiger Woods din 2019 (GolfWeek). 

  8. Au existat 11 cazuri în care The Masters a mers în playoff ( sudden death playoff ). Cel mai recent exemplu a venit în 2017, când Sergio Garcia l-a învins pe Justin Rose după două găuri din playoff (Golf Digest). În toate cele 11 cazuri, playoff-ul nu a durat dincolo de două găuri – sudden death playoff

  9. Sergio Garcia a stabilit recordul pentru cele mai multe participari la Masters înainte de prima sa victorie. Garcia a câștigat Turneul Masters 2017 la a 19-a încercare la 37 de ani (The Masters). El a avut o pereche de top-10 în acea perioadă înainte de a câștiga, ceea ce dau puțină speranță veteranilor precum Justin Rose și Jason Day, care continuă să urmărească prima lor jachetă verde.

  10. Au fost cinci câștigători care au condus de la începutul turneului pana la câștigarea acestuia la The Masters ( wire-to-wire winners at The Masters ). Jordan Spieth a fost cel mai recent jucător care a reușit acest lucru în 2015 (The Masters). A spart o secetă de 39 de ani, deoarece Raymond Floyd a fost ultimul jucător înainte de Spieth care a condus The Masters de la început până la sfârșit în 1976. Jack Nicklaus, Arnold Palmer și Craig Wood au câștigat, de asemenea în acest fel la Masters.

Surse: Golf Digest – Masters.com – Golf Week – Sports Media

Blog: . golfinromania.com

Shop: proshop-online.golfinromania.com

 

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial