De ce vorbește toată România despre jocul de golf ?
Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

De ce vorbește toată România despre jocul de golf ?

În acest weekend au fost competiții pe trei terenuri diferite. Izvor de Golf a sărbătorit trei ani de existenta. Theodora Golf Club a găzduit sâmbătă E-Infra Golf Cup la care și eu am participat respectiv Cupa Dacia Renault duminica. La Paul Tomita s-a jucat sâmbătă cupa Dacia Duster – Hole în One, acesta fiind și evenimentul la care Klaus Johannis a ținut discursul.

A fost un weekend aglomerat din perspectiva concursurilor și pot spune ca se întâmplă destul de rar ca cele doua terenuri din Alba sa programeze în aceeași zi competitii. Abia apoi am înțeles de ce Cupa Dacia nu s-a mutat în alt weekend – este complicat sa schimbi programul Președintelui ( invitat oficial ) chiar și pentru o zi de weekend.

De ce vorbește toată România despre jocul de golf ? 

Jocul de golf din România a avut parte sâmbătă de cel mai bun marketing din toată istoria. Un sport care are are ceva istorie, pentru cei care nu știu golful se joaca la noi în țară încă de pe vremea lui Ferdinand.

Sigur ca în contextul politic actual, declaratia Președintele prin care a încurajat romanii sa joace acest sport, a fost luată peste picior de unii internauti, alții au fost furioși și poate doar o mică parte au fost curioși sa afle mai multe.

De la ce a pornit ? 

,, Alocuțiunea Președintelui României, Klaus Iohannis, susținută în cadrul evenimentului organizat de compania Dacia Renault cu prilejul decernării premiilor Cupei de Golf „Paul Tomiță” și prezentării noii versiuni Dacia Duster ” 

Discursul ( cel mai probabil scris de un consilier ) are și o greșeală referitor la jocul de golf. ,, Dragi sportivi profesioniști și amatori ” – În România nu avem jucatori profesioniști de golf ( români ) și cel mai probabil vor trece multi ani pana sa avem jucatori profesioniști.

Care a fost declarația mai exact ? 

Klaus Johannis: ,, Mă bucur sa întâlnesc aici atâția oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natura, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificila practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice varsta și încurajez pe cat mai multi sa descopere acest frumos sport care oferă multe satisfacții “

Ziarele

Chiar și cele mai serioase au căutat senzaționalul și au publicat știri siropoase care au dus mai mult spre costurile acestui sport decât spre beneficiile lui. Percepția cetățeanului de rând este oricum eronata și considera jocul de golf unul foarte scump iar presa a alimentat enorm pe acest subiect care evident le-a adus un trafic substanțial.

Influencerii

Au pus în feeds întrebări în asemenea fel încât valurile de comentarii sa curgă intr-o anumită direcție, mai spre #hate… Pana la urma nu iti vine traficul din știri plictisitoare ci vine din senzațional iar în acest caz senzaționalul era din perspectiva acestora ,, costul jocului de golf ” și faptul ca Președintele promovează ,, sportul bogatilor ”

Ambasada Suediei

A venit cu un videoclip haios uitând pentru moment de renumitul HENRIK STENSON – The Ice Man este unul dintre cei mai buni jucatori din lume – cu siguranță cel/cea care postează pentru ei nici nu a auzit de el.

,, Experții în toate de pe Facebook “

shares, likes și comentarii de neimaginat. Una dintre cele pe care o vedeam mereu este ,, dacă n-au pâine, să mănânce cozonaci ” – aici no comment

Pana la urma De ce vorbește toată România despre jocul de golf ?

Concluzia este una cât se poate de simpla. Un pasionat de golf, în acest caz Președintele României, a participat în weekend la un eveniment sportiv organizat de brandul nostru cel mai de valoare, DACIA. Declarația Președintelui prin care încurajează romanii sa încerce jocul de golf, un sport deloc exclusivist a fost ,,senzaționalul” de care presa avea nevoie pentru a ieși dintr-un weekend anost în care cel mai probabil nu aveau ce publica.

Pe de alta parte jocul de golf a primit ,, trofeul ” suprem în comunicare, notorietate și marketing.

Jocul de golf din România a fost pentru un weekend pe buzele tuturor romanilor. Indiferent de părerile sau opiniile ,, specialiștilor ” sunt ferm convins ca pe termen mediu și lung aceasta întâmplare aduce plus valoare acestui sport.

Data viitoare vin cu un articol în care încerc sa dau maximele dar mai ales minimele cheltuielilor practicării jocului de golf.

Călin Pacurar

Blog: golfinromania.com I Shop: proshop-online.golfinromania.com

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

2 Comments

  • Constantin Enache Posted septembrie 22, 2021 11:59 am

    Chiar ar fi interesant de facut o comparatie de pret intre un set mediu de crose de golf cu un set mediu de scule de pescuit sau vanatoare. Poate ar trebui printata o brosura sau niste pliante de cei interesati, cu astfel comparatii de pret. Cred ca ar fi multe surprize in favoarea golfului.

  • Dutu Neagu Posted octombrie 3, 2021 5:47 pm

    Mi-a plăcut mult comentariul în special finalu :,, Jocul de golf din România a fost pentru un weekend pe buzele tuturor romanilor. Indiferent de părerile sau opiniile ,, specialiștilor ” sunt ferm convins ca pe termen mediu și lung aceasta întâmplare aduce plus valoare acestui sport.”
    Televiziunile cu ai sai,, lătratori” au procedat urat, dând un iz ironic inemnului Președintelui.
    Oricum golful a câștigat și, acest aspect mi-a plăcut. Felicitări pt opinia Dv.

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial