Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

The Masters

În lumea golfului profesionist există patru mari competiţii pe care, orice jucător ar dori să le câştige. Oricare dintre acestea patru putând să îi aducă faima la nivel mondial. Pentru noi, cei pasionaţi de golf, The Masters nu înseamnă doar un final de săptămână plin cu golf de cea mai bună calitate dar şi începutul unui nou sezon în care ne vom bucura de acest sport minunat.

Turneul se ţine în fiecare an, în luna aprilie şi mai ales în aceeași locație începând cu anul 1934. Terenul este unul dintre cele mai cunoscute din întreaga lume, acesta numindu-se Augusta National şi se află în Georgia, Statele Unite ale Americii.

Clubul de golf este unul privat iar cei care doresc să devină membrii … ei bine nu sunt primiţi cu braţele deschise. Chiar şi cei mai bogaţi oameni ai lumii sunt refuzaţi. Totusi, există o posibilitate de a devein membru onorific, aceasta fiind câştigarea competiţie The Masters.

Despre teren

Augusta National a fost deschis în luna ianuarie a anului 1933, avându-i ca fondatori pe Bobby Jones, de profesie avocat iar în timpul liber un foarte bun jucător amator şi Clifford Roberts, investitor în mediul de afaceri. Ca și designer a fost angajat Alister MacKenzie.

Augusta National are 18 trasee, un par de 72 de lovituri şi o lungime totală de 6,799 m. Suprafaţa de teren pe care se întinde clubul, traseele de joc, spaţiile pentru spectatori şi zonele dintre traseele de joc are peste 140 de hectare (  cât 233 de terenuri de fotbal ). Înainte ca terenul de golf să prindă viaţă, în acel loc exista o pepiniera de plante, astfel fiecare traseu a primit şi un nume:Plante 2

  1. Tea Olive
  2. Pink Dogwood
  3. Flowering Peach
  4. Flowering Crab Apple
  5. Magnolia
  6. Juniper
  7. Pampas
  8. Yellow Jasmine
  9. Carolina CherryPlante 1
  10. Camellia
  11. White Dogwood
  12. Golden Bell
  13. Azalea
  14. Chinese Fir
  15. Fire Thorn
  16. Redbud
  17. Nandina
  18. Holly

Harta întregului teren o puteţi vedea AICI

 

Recorduri pe Augusta National

De la începutul turneului doar doi jucători au reuşit să finalizeze cele 18 trasee din 63 de lovituri, aceștia fiind:

Pentru că este una dintre cele mai grele competiţii la nivel mondial, să câştigi o dată este o realizare imensă dar să câştigi de mai multe ori este un lucru cu adevărat extraordinar. Printre aceste nume vom găsit doar legende ale golfului mondial:

jack-nicklaus-1990

Jack Nicklaus

6 victorii

1963, 1965, 1966, 1972, 1975, 1986

 

 

arnold_palmer_1_1

Arnold Palmer

4 victorii

1958, 1960, 1962, 1964

 

 

tiger-woods-3-1427710265-2352090

Tiger Woods

4 victorii

1997, 2001, 2002, 2005

 

 

 

Tradiţiile The Masters

Sacoul Verde

Pe lângă faimă, trofeu, premiul financiar, o medalie de aur, câştigătorul fiecarei ediţii primeşte şi un sacou verde. Acesta, fiind purtat de regulă, doar de membrii clubului. Înmânarea sacoului se face de către câştigătorul precedentei ediţii, prima dată în “Butler Cabin” imediat după finalizarea competiţiei iar mai apoi şi în faţa spectatorilor şi a camerelor de luat vederi.

Înmânarea sacoului în “Butler Cabin”. În anul 2016 Danny Willett a fost câştigătorul ( cel care îmbracă sacoul ) iar cel care îl ajută este Jordan Spieth, câştigătorul din anul 2015 

 .

.

..…….______________________________________________________________

green_jacket

______________—___–

Îmbrăcarea sacoului în faţa mulţimii de spectatori dar şi în faţa camerelor de filmat. Tiger Woods îmbracă sacoul pentru a doua oară in 2001 iar cel care îl ajută este Vijay Singh, câştigătorul din anul 2000

 

______

Uniforma caddy-ului

Pentru cei dintre voi care încă nu sunteţi familiarizaţi cu termenii din golf, caddy-ul este poate cea mai importantă persoana după jucătorul de golf. Pe lângă faptul că poartă, curăţă şi are grijă de crose pe tot parcurul competiţiei, caddy-ul este şi cel care îndrumă, dă sfaturi şi susţine din punct de vedere moral jucătorul de golf.

De obicei caddy poartă doar o vestă pe spatele căreia este scris numele jucătorului. Dar la The Masters, caddy sunt obligaţi să poarte o salopetă albă, o sapcă verde şi încălţări albe. Salopeta are întipărit pe spate numele jucătorului iar pe faţă sigla clublui şi numărul de concurs al jucătorului.

 

Invitațiile pentru jucători

inviatie

Invitație adresată jucătorilor pentru The Masters

Există mai multe variante prin care un jucător profesionist se poate califica la  “ The Masters ”

  • să fi câştigat The Masters
  • să fi câştigat  The U.S. Champions
  • să fi câştigat British Open Champions ( articol despre The Open AICI )
  • să fi câștigat The Players Championshi
  • să te afli între primii 50 de jucători ai lumii la sfârșitul anului precedent
  • vezi AICI toate variantele de calificări

.

Şi cei mai buni jucători amatori ai lumii sunt invitaţi la The Masters. Acest lucru se datorează fondatorului, Bobby Jones, care a jucat golf doar la nivel de amator.

Anul acesta, cei care au primit invitaţii sunt: locul 1 şi 2 de la U.S. Amateur, locul 1 de la British Amateur Championship, Asia-Pacific Amateur Championship, Latin-America Amateur Championship şi U.S. Mid-Amateur.

.

17626190_1296918423717630_78311071041478401_n

FOTO: Drive, Chip and Putt Championship

Drive, chip and putt

Pentru că cei de la Augusta National au un respect imens şi faţă de juniorii acestui sport, au organizat împreună cu cei de la Drive-chip-and-putt o competiţie care a avut loc în duminica ce tocmai a trecut.

Cunoști un junior foarte bun la golf din România ? Deja este deschisă lista pentru înregistrări la Drive, Chip and Putt Championship 2018. Detalii AICI.

.

The Masters LIVE

Sunt sigur că fanii golfului vor fi cu ochii pe transmisiunile televizate de la The Masters şi ca să nu rataţi nimic, AICI găsiți programul competiţiei dar şi orele de transmisie.

Imagini în direct puteți urmări AICI ( doar după începerea concursului )

Va fi o săptămână plina cu golf de cea mai bună calitate aşa că: bucuraţi-vă de golf !!!

Radu Cirtina – consilier tehnic Golf în România

 

13466204_1725516481022234_4073559568327340729_n

 

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial