Communicate ale terenurilor de golf privind suspendarea activității
Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

UPDATE 25.03.2020

Transilvania Golf Club a anunțat oficial că își suspendă activitatea până la noi reglementări. Până acum au comunicat oficial decizii de suspendare activitate următoarele cluburi: Champ Du Golf, Theodora Golf Club, GolfRoom, Marina Del Golf, Lac De Verde Golf Club și Transilvania Golf Club.

Comunicat Transilvania Golf Club golf in contextul covid19

Comunicat Transilvania Golf Club

 

Comunicat Lac De Verde golf in contextul covid19

Comunicat Lac De Verde

UPDATE 20.03.2020

Lac de Verde au anunțat oficial că își suspendă și ei activitatea pentru următoarea perioadă. Până acum au comunicat oficial decizii de suspendare activitate următoarele cluburi: Champ Du Golf, Theodora Golf Club, GolfRoom, Marina Del Golf, Lac De Verde Golf Club.

 

 

 

 

UPDATE 18.03.2020

Comunicat GolfRoom golf in contextul covid19

Comunicat GolfRoom

GolfRoom și Marina Del Golf au anunțat oficial că își suspendă activitatea pe fondul

Comunicat Marina Del Golf golf in contextul covid19

Comunicat Marina Del Golf

situației noului virus #Covid19. Până acum au comunicat oficial decizii de suspendare activitate următoarele cluburi: Champ Du Golf, Theodora Golf Club, GolfRoom și Marina Del Golf. Sungarden Golf Club a transmis faptul ca își suspendă activitatea doar pe grupul membrilor, probabil că urmează și comunicarea oficială. Transilvania Golf Club comunică pe propria pagină de facebook că lucrează la teren și că se poate juca pe acesta.

 

Articol scris pe 14.03.2020

Mai multe competiții sportive din lume se amână iar altele se anulează. Au trecut deja două zile de când bordul Augusta National au anunțat oficial faptul că amână MASTERS pentru o dată care se va stabili ulterior în funcție de evoluția noului COVID-19. ( găsiți comunicatul AICI )

Probabil cel mai afectat sector la nivel mondial este industria turismului iar jocul de golf face parte din această categorie. Deși pare că pe terenul de golf nu te poți infecta, lucrurile nu stau chiar așa. La terenuri lucrează oameni care intră în contact cu alți oameni ( jucători sau colegi de muncă ).

Am văzut deja în Europa câteva măsuri ale terenurilor de golf ( nu foarte multe până în acest moment ) și trendul la acestea este închiderea facilităților complexului ( restaurant, hotel, baruri, terase, etc ) iar terenul în sine rămâne deschis pentru jucători, în anumite cazuri doar Driving-Range.

Jocul de golf in contextul covid19

golf in contextul covid19golf in contextul covid19În România Theodora Golf Club a anunțat oficial pe canalele sociale că închide până la sfârșitul lui martie. La fel a procedat și Champ Du Golf, a anunțat că suspendă activitatea pentru două săptâmâni. Nu am văzut alte comunicări oficiale dar asta și pentru că de fapt sezonul 2020 încă nu s-a deschis oficial. Cred că vor urma și alte comunicări de acest gen în următoarea perioadă.

Ce urmează ?

E greu de anticipat ce urmează.

Terenurile de golf din România trăiesc de pe urma concursurilor ( taxe de competiții, cazări, mese servite, etc ) – aceste competiții aduc bani serioși clubului ori în condițiile în care adunările de oameni și evenimentele peste 50 de oameni sunt interzise ( azi peste 100 de oameni ) e clar în ce direcție mergem.

Dacă la terenuri și driving range vom mai ieși ( dacă vor fi deschise și cu reguli stricte: ,, flightul de 1 persoană “, steagul lăsat înăuntru, dezinfectat minge, crose, etc. ) la simulatoare lucrurile cred că se complică și mai mult: o dată pentru că se apropie extrasezonul lor și în al doilea rând pentru că vorbim de spații închise.

Cel mai probabil concursurile programate deja pentru perioada următoare se vor suspenda și se vor reprograma ulterior, această decizie o vor lua organizatorii dar posibil să vedem și o intervenție ( recomandare ) din partea Federației Române de Golf.

Ce poți tu face ?

Nu sunt în măsură să dau sfaturi medicale, pentru asta trebuie să urmărești specialiștii și canale oficiale de comunicare pe subiectul COVID-19 dar golf in contextul covid19 aproape sigur ca se v-a juca.

Dacă nu ți-ai plătit încă abonamentul poți ajuta terenul/simulatorul/driving-range-ul cu re-înoirea abonamentului sau cu o sponsorizare dacă compania ta permite acest lucru.

Dacă decizi să rămâi izolat atunci poți să exersezi/să te antrenezi și acasă, mai ales dacă ai curte iar dacă stai la bloc poți exersa jocul de putting chiar și close chipping pe mochetă/covor. Revin pe acest subiect săptămâna viitoare cu un material video despre cum te poți antrena în jocul de golf la tine acasă.

Dacă ai nevoie de anumite accesorii de golf poți ajuta și PRO SHOP-ul ONLINE – golfinromania.com cu achiziții a produselor aflate pe stoc – https://proshop-online.golfinromania.com – livrările decurg normal în această perioadă.

Concluzie

Acest nou virus COVID-19 v-a schimba radical modul nostru de viață, de socializare și v-a schimba cu siguranță și jocul de golf din România. Personal mi-e dor de voi, de jocul de golf,  de primăvara normală, de competițiile în care se dechideau terenurile și abia aștept să ne vedem pe terenul de golf,  oricare ar fi el.

Să ne vedem sănătoși cât mai repede,

Călin Păcurar

www.golfinromania.com

PRO SHOP ONLINE  – PRODUSE SI ACCESORII PENTRU JOCUL DE GOLF – GOLF BLOG
Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

1 Mesaj

  • Neagu Duțu(Nicu) Posted martie 16, 2020 11:24 am

    Aștept nerăbdător deschiderea terenurilor și jocului de golf.
    Dacă se poate comunicări cat mai rapide !

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial