Gripul de golf, cu Radu Cirtina
Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Gripul de golf – Cu toții, fie jucători mai buni sau începători ai golfului avem nevoie din când în când de cineva care să ne readucă aminte de lucrurile de bază ale swing-ului. În acest sezon Golf în Romania își propune să facă acest lucru, printr-o serie de articole, scrise de unul dintre jucătorii care își dorește foarte mult să intre în turul European.

Îl cunoașteți de la concursuri pe Radu Cirtina  însă azi nu este despre el ci despre grip-ul de golf așa că am să îl descriu cât mai scurt: este tânăr, ambițios dar mai ales pasionat de golf. Se antrenează zi de zi indiferent de anotimp iar ultimele sezoane le-a petrecut în Ungaria la Zala Sprig Golf Resort.

Vă invit să citiți mai jos primul guest post de pe www.golfinromania.com – Călin Păcurar

.

Gripul de golf standard

Acest prim pas poate părea pentru mulți dintre dumneavoastră mai puțin important pentru că nu am auzit pe nimeni să spună : “ ce grip frumos ai ” sau “ îmi place modul în care îți așezi mâinile pe crosă ”.

În timpul petrecut ca și caddy la școlile de calificare din toamna ce a trecut, am putut observa de aproape peste 300 de jucători profesioniști, care își câștigă existența din acest sport . Fiecare avea modul lui de a face grip-ul dar într-un mod elegant, meticulos și respectând pașii pe care îi voi prezenta mai jos.

Primul pas

Așezam crosa în spatele unei mingi astfel încât, să putem alinia fața crosei perpendicular pe minge, în acest timp vom sustine crosa cu mâna dreaptă.

Pasul doi

Orientăm mâna stângâ către țintă. Prima zonă a palmei care va atinge grip-ul va fi baza degetului mic. Din această poziție vom așeza crosa pe a doua articulație a degetului arătător. Acum, putem să ne înfășurăm degetele în jurul grip-ului. De aici doar trebuie să așezăm baza palmei peste crosă.

Verificare: Degetul mare trebuie să fie puțin în dreapta logo-ului de pe grip. Trebuie să vedem 2 sau chiar 3 articulații principale ale degetelor. Linia formată de degetul mare și palma trebuie să indice între ureche și umăr.

 

Pasul trei

Abia acum putem să începem așezarea mâinii drepte pe crosă. Orientăm palma spre țintă. La fel ca și mâna stângă vom așeza prima dată baza degetului mic după care a doua articulație a degetului arătător. Înfășurăm degetele și lăsăm podul palmei peste grip.

Verificare: Linia formată prin degetul mare și palmă trebuie să indice între ureche și umăr.

Există 3 moduri de a face priza pe crosa de golf

 

Sper să vă fie cu folos acest articol cu Gripul de golf iar până data viitoare bucurați-vă de GOLF !!!

Nu uitați de Rotary Golf Charity Cup pe 18 martie la Kings Land Country Club

Radu Cirtina – consilier tehnic Golf în România

gir-email-signature

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial