Golf Pro vs. Pro Golfer – Care sunt diferențele ?
Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Golf Pro vs. Pro Golfer sau Teaching Pro vs Touring Pro – Care sunt diferențele ?

Povestea tensiunilor pe subiectul jucătorilor profesioniști de golf – romani

Am scris acum o luna un articol pe blog ,, De ce vorbește toată România despre jocul de golf ? ” în care explicam de unde a început nebunia și mai ales de ce pentru câteva zile, chiar săptămâni, toată lumea vorbea despre golf.

În continuare cred ca, pentru jocul de golf în sine, ceea ce s-a întâmplat a fost excepțional și o campanie plătită pentru promovarea acestui sport de asemenea anvergura ar fi costat sume colosale ( de ordinul a sute de mii de euro, poate chiar milion de euro ) și tot nu ar fi avut un impact atât de puternic.

În același articol spuneam ca nu avem ,, jucatori de golf profesioniști romani ” iar de la aceasta fraza am primit câteva telefoane și mesaje de la cei care sunt Golf PRO la noi în țară.

Am avut trei tipuri de conversații diferite pe acest subiect: Cea ușoară în care am dezbătut și am adus argumente fiecare prin care ne sustineam punctul de vedere; Cea dură în care ,, eu golf pro-ul ” sunt jucător de golf profesionist și câștig mii de euro și din participarea la competitii, cu explicații mai subiective decât argumentate dar fără o concluzie clara și în final discuția Brutală ( cu referire și la acest articol: Cât costa sa joci golf  ) în care Golf Pro-ul de ,, import ” a argumentat, neștiința mea despre golf, prin greșelile de exprimare intr-o limba de circulație internationala.

Revenim la subiectul articolului de azi și după lungi căutări încerc în primul rând sa concluzionez diferențele dintre termenii Golf Pro vs. Pro Golfer dar și sa îmi exprim opinia personală pe acest subiect.

Golf Pro vs. Pro Golfer sau Teaching Pro vs Touring Pro 

Termenii în engleză sunt foarte asemănători și pot crea confuzie, cel putin de sunet dar sunt convins ca majoritatea dintre voi știți diferența. Cu siguranță nu exista dubiu și nici confuzie în limba română.

  • Golf Pro = Antrenor de golf profesionist = își câștigă existenta din antrenorat
  • Pro Golfer =  Jucător de golf profesionist = îșcâștigă existenta din participarea la concursuri de golf

Ce zice Wikipedia

Un jucător profesionist de golf este cineva care primește plăți sau recompense financiare în sportul de golf. O persoană care câștigă bani predând sau jucând golf este considerată în mod tradițional „ golf pro”, dintre care majoritatea sunt profesori/antrenori. Statutul de jucător de golf profesionist este rezervat persoanelor care joacă, mai degrabă decât să predea, golf pentru o carieră.

Ce zice GolfWeek

Golf Pro – ,, În Statele Unite, profesioniștii din domeniul golfului sunt de obicei membri ai Asociației Profesionale a Golferilor din America (PGA). Membrii PGA includ aproximativ 27.000 de profesioniști în golf, potrivit site-ului web PGA. În timp ce mulți dintre acești profesioniști lucrează în domeniul afacerii sau al managementului golfului, mulți alții se potrivesc etichetei obișnuite „golf pro”. Denumirile de carieră ale PGA includ „Head Golf Professional”, care dă lecții și supraveghează instruirea de golf la un teren, un practice sau o altă unitate de golf. Un „profesionist didactic” poate da lecții, poate supraveghea alți instructori sau îi poate învăța pe colegii lor profesioniști cum să dea lecții, potrivit PGA. Profesioniștii de golf în general oferă și sfaturi cu privire la echipament.

Pro Golfer – Un jucător de golf profesionist își câștigă existența – sau încearcă să facă asta – jucând în turnee la unul sau mai multe turnee profesionale din lume. Turul PGA, în special, este cel mai cunoscut și cel mai profitabil. Venitul brut mediu pentru un jucător PGA Tour în 2011, de exemplu, a fost de 628.000 de dolari. 

Ce zice golfcompendium.com

Club Pro vs. Tour Pro: What’s the Difference?

Termenii „club pro” și „tour pro” sunt folosiți pentru a desemna două tipuri diferite de locuri de muncă, două tipuri diferite de golferi care își fac traiul în golf. Și, de obicei, un jucător de golf care este unul dintre cele două tipuri este mult mai probabil să fie faimos decât celălalt.

Care este diferența dintre un ,, club pro ” și un ,, tour pro ” ?

  • Un „club pro” este un profesionist care lucrează la un teren de golf sau la o instalație de golf similară.
  • Un „tour pro” este un golfer profesionist care își câștigă existența jucând turnee în tururi profesionale de golf.

Jucatori de golf romani în clasamentul OWGR și WAGR

Golf Pro vs. Pro Golfer

Alex Vladuti

În 2016 Alex Vladuti  a fost poziționat pe locul 1844 în OWGR – DA în clasamentul jucătorilor profesionisti. Din păcate nu am știut sa avem grija de el și sa investim în pasiunea lui așa ca și-a ales alta ocupație. Nu a renunțat la pasiunea pentru acest sport, este profesor de golf și poți lua contact cu el AICI

În schimb avem doi jucatori de golf care apar în clasamentul WAGR. Cel mai probabil în urma participării la ROCA – Romanian Amateur Open Championship 2021  ( un eveniment prea putin mediatizat chiar și în rândul jucătorilor de golf )

  • Nicolae Kovacs poziția 5815
  • Dorin Mateiu poziția 5823

 

Golf Pro vs. Pro Golfer - WAGR

WAGR – World Amateur Golf Ranking

Avem antrenori de golf profesioniști români ? 

Înainte  de toate aș vrea sa nu facem confuzie între antrenori de golf profesioniști și instructori de golf. Luând în considerare acest aspect răspunsul este ca da avem, mai multi chiar. Cei mai cunoscuți într-o ordine aleatorie sunt: Gabriel Toader, Mircea Stoica, Radu Cirtina, Alex Vladuti, Andrei-Mihai Bădița, Dragoș Bădița.

Concluzie Golf Pro vs. Pro Golfer sau Teaching Pro vs Touring Pro 

Da este adevărat ca Golfer Pro-ul poate participa la concursuri de golf pentru profesioniști. Totuși vedem ca ambii termeni de profesioniști au direcții clare, unul isi câștigă existenta din antrenorat iar altul isi câștigă existenta din participarea la concursuri și nu orice concursuri.

În acest moment nu avem jucatori romani clasați în OWGR sau WWGR. Din punctul meu de vedere e greu de crezut ca poți câștigă bani sau ca iți câștigi existența din participari la concursuri de golf dacă nu ești în unul dintre aceste clasamente.

Atât despre Teaching Pro vs Touring Pro adică Golf Pro vs. Pro Golfer

Dacă ai întrebări te aștept pe blog la secțiunea contact sau pe Facebook Golf în România

Călin Pacurar

Blog: golfinromania.com I Shop: proshop-online.golfinromania.com

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial