6 efecte pozitive după inaugurarea celui mai mare club de golf din România
Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

A trecut aproximativ o lună de la inaugurarea oficială a Theodora Golf Club. De atunci am văzut cel puțin 6 efecte pozitive la terenurile de golf din România. Mă refer aici la partea de promovare, în special social media care a fost lăsată la voia întâmplării de cele mai multe ori iar în anumite locații a lipsit total.

Terenurile de golf pe facebook Da sau Nu ?Statistică facebrands - 6 efecte pozitive

Conform facebrands.ro facebook este cea mai mare platformă socială din lume și doar în România are peste 9.6 milioane de conturi.

”Pe categorii, cei mai mulţi utilizatori români de Facebook au vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani (26,83%), urmaţi de către cei între 18 şi 24 de ani (21,47%) şi de segmentul de vârstă 35 – 44 de ani (21,15%) “

Sursă: economica.net – află mai multe AICI 

DE CE terenurile au nevoie de prezență pe facebook  ? 

Pentru că este gratis; jumătate din populația României este acolo; majoritatea jucătorilor de golf de la noi au cont de facebook; este o metodă excelentă de a comunica cu jucătorii de golf ( evenimente, abonare newsletter, fotografii, video, notițe – care poate ține locul unui blog ); dar mai ales pentru că o imagine face cât 1000 de cuvinte.

Cele mai active pagini de Facebook din golful românescmerketing social media RO - 6 efecte pozitive

Când spun active vreau să spun foarte active cu minim o postare pe zi sau chiar mai multe în anumite cazuri.

La Champ Du Golf probabil e o persoană care stă permanent în club și este prezentă la toate evenimentele, confirm că face o treabă excelentă – Champ Du Golf Facebook + INSTAGTAM 

La Theodora Golf Club pare o externalizare a contului de facebook sau au în echipă un specialist social media. Sunt poze atent selectate cu watermark, short links, #hastags și texte superbe. Theodora Golf Club Facebook + INSTAGRAM 

SunGarden Resort are foarte mulți fani pe facebook dar am avut impresia la un moment dat că, golful nu mai e parte din activitatea lor ( prin lipsa postărilor despre golf pe pagina principală ). Au și o pagină secundară doar pentru golf. SunGarden Resort Facebook  + SunGarden Golf Club Facebook. În plus green-keeper-ul Cristian postează frecvent poze cu terenul de golf, îl puteți urmări AICI.

GolfLab Academy au pe facebook o activitate bună în ultima perioadă și videoclipurile pe care le postează sunt foarte eficiente – GolfLab Academy Facebook.

6 efecte pozitive după inaugurarea Theodora Gof Club

  1. Golf Club Paul Tomiță a început să posteze pe facebook după o pauză de un an de zile
  2. Golf Club Paul Tomiță are o pagină nouă web – http://golfclubpaultomita.ro
  3. SungardenGolf Club postează mai des despre golf pe propria pagină de facebook
  4. Am primit pentru prima dată de la SunGarden Golf Club newsletter prin mailchimp
  5. Transilvania Golf Club este mai constant în postări
  6. Transilvania Golf Club are cont de INSTAGRAM 

Și GolfRoom postează mai constant pe facebook dar nu aș contoriza asta ca și efect după inaugurarea Theodora Golf Club. Dacă pe lângă aceste 6 efecte pozitive ați observat și alte modificări în comportamentul cluburilor, nu uitați să îmi transmiteți acest aspect.

Lac De Verde Golf Club este cel mai eficient club din perspectiva newsletterului. Primesc frecvent și constant noutăți via e-mail în plus sunt activi și pe grupul de watssup, o metodă excelentă de a ține legătura cu cei abonați. Activitatea pe facebook este bună, însă de pe contul personal al managerului.

Sunt convins că în următoarea perioadă cluburile, școlile, simulatoarele, driving range-urile vor îmbunătăți mult comunicarea prin social media. Mă aștept chiar ca unele să aibe propriul blog, propriile transmisii live dar și propriul canal youtube ( ex: canal youtube Theodora Golf Club ).

Atât pentru azi,

Pe data viitoare,

Călin Păcurar – www.golfinromania.com

Facebook sau Linkedin sau Twitter sau Instagram și mai nou Youtube

GIR_Fb-pp

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial