Golf Joc: 10 motive să joci acest sport
Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Golf joc, jocul de golf sau golful este unul dintre sporturile care încep să se dezvolte încet dar sigur şi în ţara noastră. Ademeneşte din ce în ce mai mulţi jucători în fiecare an, iar acest articol se adresează în mod special persoanelor care încă nu au descoperit plăcerea acestui sport.

Voi încerca prin cele 10 motive, să vă conving să-l încercaţi sau cel puţin să însoţiţi un cunoscut care joacă golf şi pe care l-ati tot refuzat. Ca să fiu sincer, eu am început să practic golful din curiozitate. Am vrut să încerc să văd cât de greu poate fi să loveşti o minge,  care nici măcar nu se află în mişcare.

Bineînteles că auzisem şi eu de Tiger Woods, care ajunsese milionar practicând acest sport şi de faptul că, golf joc este un sport UŞOR. Am fost lămurit destul de repede că nu este așa, chiar la prima mea lecţie.

Atunci mi-au fost explicate: modul în care prinzi crosa, poziţia pe care trebuie să o ai înainte de a lovi mingea  şi bineînteles  swing-ul ( mişcarea propriu-zisă ).

Faptul că e ceva mai dificil decât alte sporturi nu trebuie să ne sperie ci ar trebui să ne motiveze să-l încercăm. Gândiţi-vă la următorul lucru: care este nivelul de mândrie atunci  când realizați o sarcină uşoară dar una dificilă ? Pe mine, asta m-a motivat cel mai puternic.

Golf Joc: 10 motive să joci

10. Relaxare

Ce te poate face să uiţi de problemele de la servicu mai bine decât o plimbare în natură în care te poţi bucura de linişte, de privelişte, de mult verde şi de vremea frumoasă de afară ?

9. Condiție fizicăgolf joc

Cine nu îşi doreşte să slăbească câteva kilograme? Şi mai ales fără a depune un efort uriaş ca şi cel de la sala de fitness. În cazul în care îţi vei duce geanta în spate, ei bine poţi consuma peste 1000 de calorii la un joc de 18 trasee, cifra variind de la persoană la persoană.

.

8. Concurenţă

La golf joc, indiferent de nivelul la care eşti, poţi să concurezi chiar şi cu un jucător profesionist, de la EGAL la EGAL. Atunci când începi să joci golf, primeşti automat indexul 36. Cu cât devii mai bun, cu atât acest index se va micşora, astfel se menţine egalitatea între clasele de jucători.

7. Măreşte durata de viaţă

Profesorul Anders Ahlbom de la Institutul Karolinska, a condus un studiu prin care a reieşit faptul că persoanele care joacă golf au în medie, o speranţă de viaţă mai lunga cu 5 ani. Mai multe detalii despre studiu găsiţi aici.

6. Diversitate

După ce începeţi să jucaţi, va începe tentaţia de a vedea şi alte terenuri de golf. De ce? Pentru că fiecare teren de golf este UNIC, îngolf joc lume.

5. Golf Joc: Prieteni 

O partidă de golf joc poate dura între 3 și 5 ore în funcție de teren și nivelul jucătorilor. Când ați petrecut ultima dată cu un cunoscut sau prieten  atâtea ore ?

4. Hole in One

Orice teren de golf are şi câteva trasee Par 3 ( acestea sunt trasee mai scurte, cu distanţe care variază între 100 de metri si 225 de metri) unde există şansa de a face o singură lovitură. Şansele unui jucător amator să înscrie un hole-in-one sunt de 12500 la 1.

3. Este un sport sigur

Golf joc, golful, spre deosebire de alte sporturi este unul foarte sigur, şansele de a te accidenta fiind foarte reduse.

2. Este pentru toate vârstelegolf joc - pentru toate varstele

Cei mici pot începe să învețe jocul de golf de la 2-3 ani, la început sub formă de joacă iar pentru cei mari nu este limită de vârstă.

1. Regulile de etichetă

Cea mai mare parte a jucătorilor de golf cunosc aceste reguli, unele scrise altele nescrise. Toate acestea au la bază un singur lucru, şi anume RESPECTUL PENTRU PARTENERUL DE JOC.

Acestea sunt cele 10 motive pentru care cred că merită să începi să joci golf. Dacă te-am convins atunci poți încerca jocul de golf pe cele 8 terenuri de golf din România, 2 terenuri de antrenament ( Stejarii Country Club & Gluj Golf Driving Range ) și GolfRoom București.

Vă recomand și acest articol: Cât costă  primul echipament de golf și orele de inițiere ?

Magazin Online cu Produse și accesorii de golf, cu peste 400 de produse pe stoc și livrare în 24 de ore în toată Romania: proshop-online.golfinromania.com

Ne vedem la joc şi până atunci, bucuraţi-vă de golf !

Cirtina Radu

Consilier Tehnic Golf în România

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial