Kids Golf Tour Romania
Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Ce este Kids Golf Tour Romania ?

Kids Golf  Tour Romania este un turneu de golf dedicat copiilor. În cadrul acestui turneu vor fi minim șapte competiții pe patru terenuri diferite din Transilvania, dar organizatorii speră să depășească aceste numere. Prima etapă din Kids Golf  Tour Romania se desfășoară la KingsLand Country Club pe data de 31 martie 2018.

Cine organizează Kids Golf Tour România ? 

Inițiatorul acestui turneu este GolfLab Academy împreună cu terenurile pe care se vor desfășura etapele. GolfLab Academy - Kids Golf Tour RomaniaSpre exemplu, prima etapă se bucură de sprijinul clubului KingsLand Country Club.

Este un proiect drag sufletului meu și pe care am să îl susțin cu toată tăria așa că sunt tare fericit de faptul că partenerul de comunicare pentru Kids Golf Tour România este – www.golfinromania.com

De ce un concurs pentru juniori ? 

România este o țară în care golful, un sport atât de popular în întreaga lume, are o creștere destul de lentă. Una din cauzele acestui lucru este infrastructura sau mai bine spus, lipsa infrastructurii. Terenurile de golf existente ( cu mici excepții ) au minusuri pe partea de întreținere sau nu se ridică la standardele internaționale ( 9 trasee, respectiv 18 trasee ).Swing Junior - Kids Golf Tour România

O dată cu deschiderea Theodora Golf Club lucrurile se schimbă. Avem un exemplu de urmat și în curând sunt șanse ca la Sibiu și București să avem investiții asemănătoare, care să ridice nivelul jocului de golf în România.

Totuși poate cea mai importantă cauză a dezvoltării lente a golfului este numărul mic de copii care practică avest sport. Juniorii care joacă golf provin în peste 80% din cazuri din familiile care deja au un membru jucător.

Sunt și exemple pozitive. Spre exemplu Profesorul Mircea Stoica de la GolfLab Academy a dezvoltat o comunitate de jucători activi atât în Cluj-Napoca cât și în Alba Iulia. Peste 40 de copii avea la sfârșitul anului 2017, GolfLab Academy.

Unul din cele mai grele lucruri în orice sport deci și în golf este menținerea practicanților activi și constanți.  Cu siguranță modalitatea cea mai bună de a ține aproape jucătorii este organizarea de concursuri pentru juniori. Cei mici au nevoie de recunoaștere a talentului, de o măsură a efortului depus, de șansa autodepășirii și de ocazii pentru socializare.

Acesta este motivul pentru care GolfLab Academy organizează Kids Golf  Tour Romania.

Rolul părinților în Kids Golf Tour Romania

Părinții au un rol foarte important în acest concurs. Să fie caddy pentru copilul lor. Este un prilej excelent de a petrece o zi în familie, de a împărți emoții împreună, de a susține foarte de aproape propriul copil. Și toate acestea într-o competiție.

Etapa inaugurală Kids Golf  Tour Romania 31.03.2018

Locație: KingsLand Country Club – IneuKingsLand Country Club - Kids Golf Tour România

Categorii competiționale:  

  • 6 gauri :Taxa Green Fee si inscriere – 80 Ron,
  • 9 gauri :Taxa Green Fee si inscriere – 100 Ron,
  • 18 gauri :Taxa Green Fee si inscriere – 120 Ron

Alegerea categoriei o stabilește fiecare copil în funcție de nivelul pregătirii.

Categorii de joc:

  • Categoria 1: Pana in 6 ani
  • Cat. 2 : 7-9 ani
  • Categoria 3 : 10-13 ani
  • Cat. 4: 14-16 ani
  • Categoria 5 : 16-18 ani

Tee Boxurile pentru fiecare categorie vor fi amplasate la distanțe diferite de steag în funcție de vârstă. Fiecare competitie din cadrul turneului are un punctaj iar la final, însumăm punctajele și aflăm câștigătorii turneului.

3 întrebări de la Golf în România pentru GolfLab Academy

Golf în România: De ce Kids Golf Tour Romania ?

Golf Lab Academy: ,, Am lansat acest concept pentru copii, pentru ca ei să se mențina activi, să se cunoască între ei, să înțeleagă scopul pentru care lucrează cu Mircea ”

GÎR: Ce urmează și care sunt dificultățile cele mai mari ?

GLA: ,, Din păcate încă nu avem calendarul definitivat din mai multe motive. Lipsa sponsorilor, a partenerilor, lipsa unui răspuns din partea cluburilor de golf.  Cu toate acestea am hotărât să o luăm pas cu pas și să bifăm cât de multe compețtii putem.

Golf în România: Ce se întâmplă cu cei mici care nu joacă golf ?

Golf Lab Academy: ,, În timp ce se desfășoară concursul, vom avea lecții gratuite de golf pentru cei care nu au luat contact cu acest sport până acum, un efort suplimentar din partea echipei GolfLab Academy pentru a promova cât mai mult acest sport minunat. ”

Concluzie: 

Kids Golf Tour Romania este din punctul meu de vedere o idee genială, o acțiune superbă, un vis a profesorului Mircea Stoica, un concurs care leagă prietenii, o competiție în care părinții trăiesc alături de cei mici emoții și un eveniment care poate atrage alți jucători de golf.

Dacă ești părintele unui copil care joacă golf atunci neaparat trebuie să îl înscrii la Kids Golf Tour Romania.

Dacă ești manager sau proprietar de club atunci neaparat trebuie să creezi un climat prietenesc și să aduci o etapă de Kids Golf Tour Romania pe terenul tău.

Atât pentru azi – joc bun vă doresc

Călin Păcurar – www.golfinromania.com

Facebook sau Linkedin sau Twitter sau Instagram și mai nou Youtube

GIR_Fb-pp

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial