Golf la Jocurile Olimpice I Tokyo 2020 I Unde se joaca ? Cine participa ?
Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Golf la Jocurile Olimpice, Tokyo 2020

Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 au început – cu un an mai târziu decât era planificat inițial. La fel ca multe evenimente, Jocurile din vara trecută au fost amânate din cauza pandemiei Covid-19. Olimpiada își păstrează brandul ,,Tokyo 2020″ – la fel ca și Euro 2020 ce s-a desfășurat la începutul acestei veri.

Unde se joaca ?

Kasumigaseki Country Club’s East 

Hole 17 – Kasumigaseki Country Club’s East

Kasumigaseki Country Club’s East – ” terenul a fost reproiectat de Tom și Logan Fazio în octombrie 2016. Păstrează cu succes aspectul clasic al lucrării de remodelare anterioare a lui C.H. Alison, în timp ce adăuga în același timp ondulații moderate pe fairways și greens de dimensiuni mari, cu schimbări dinamice de nivel, înconjurate de buncăre mari și adânci. Cursul, de o frumusețe excepțională, are un dinamism care necesită lovituri de mare precizie ” – sursa: Kasumigaseki Country Club’s East I Terenul, PAR 71 are o lungime de 7447 metri pentru bărbați și 6648 metri pentru doamne

Format Joc

Cei 60 de jucatori vor juca patru runde de golf, stroke play, cele mai mici trei scoruri individuale merg cu medaliile acasă.

Cum s-au calificat jucătorii de golf la Jocurile Olimpice ? 

Primii 15 jucatori din clasamentul Olimpic de golf ( care reflecta clasamentul WGR pentru bărbați și clasamentul Rolex pentru doamne ) au fost eligibili sa joace Golf la Jocurile Olimpice, Tokyo 2020. Totuși numărul de jucatori participanți dintr-o singura țară a fost limitat la patru.

Golf la Jocurile Olimpice, Tokyo 2020

Golf la Jocurile Olimpice, Tokyo 2020

După acești 15 jucatori, primii doi jucători clasați calificându-se din orice țară care nu are doi sau mai mulți jucători din top 15. Țara gazdă, Japonia are și ea garantat cel puțin doi jucători de golf pe teren. Dacă un jucător este eligibil pentru o echipă, dar decide să nu participe, următorul jucător de golf eligibil din țara respectivă poate lua locul de la cel care a ieșit.

Perioada de calificare masculină s-a încheiat pe 21 iunie, a doua zi după Openul SUA. Calificarea doamnelor s-a încheiat pe 28 iunie, a doua zi după Campionatul PGA feminin KPMG.

Cine isi apăra medalia Olimpica de la Rio de Janeiro ?

Toate cele trei doamne care au fost medaliate la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 s-au întors sa joace Golf la Jocurile Olimpice, Tokyo 2020. La bărbați nu joaca și deci nu isi apăra medalia olimpica nici unul din cei trei deținători de medalie olimpica.

Domni – Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016

  • Aur: Justin Rose, Marea Britanie
  • Argint: Henrik Stenson, Suedia
  • Bronz: Matt Kuchar, USA

Doamne – Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016

  • Aur: Inbee Park, Korea de Sud
  • Argint: Lydia Ko, Noua Zeelanda
  • Bronz: Shanshan Feng, China

Golf la Jocurile Olimpice, Tokyo 2020 – Program 

  • Bărbați: 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august – zilnic la 07:30 ora locală, 01:30 ora RO
  • Doamne: 4 august, 5 august, 6 august, 7 august – zilnic la 07:30 ora locală, 01:30 ora RO
  • Program complet AICI
  • Pagina oficială de golf  AICI

Cele mai mari nume care participa la Olimpiada

Din top 10 jucători de golf ( WGR ) lipsește doar Dustin Johnson. Trei dintre cei mai recenți câștigători de ,, Major ”  vor juca, printre care japonezul Hideki Matsuyama, care a devenit o legenda în țara sa natală după ce a devenit primul jucător din Asia care a câștigat Mastersul.

collin morikawa

Collin Morikawa – castigator The Open

Campionul British Open din acest an Collin Morikawa. Justin Thomas, Xander Schauffele și Bryson DeChambeau sunt reprezentanții SUA. Va juca și spaniolul Jon Rahm, campionul US Open și singurul jucător de golf care a terminat în top 10 din toate cele patru Majore din acest an.

Alți jucători bine-cunoscuți sunt Rory McIlroy (Irlanda), de patru ori câștigător Major, British Shane Lowry (Irlanda), câștigător al Openului Britanic din 2019 și veteranii Paul Casey și Tommy Fleetwood (Marea Britanie).

Surse: olympics.com I kasumigasekicc.or.jp/english I washingtonpost.com I golfdigest.com I

Călin Păcurar

Blog: golfinromania.com I Shop: proshop-online.golfinromania.com

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial