Season Closing Competition – SunGarden Champion – SungardenGolf Club
Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Season Closing Competition a fost ultima etapă din seria de competitii “Sungarden Champion”, opt la număr, organizată în sistemul Golf League. Seria a început cu o comeptiție de deschidere ( Season Opening Competition ) și a fost urmată de competiții lunare desfășurate în prima Vineri din fiecare lună.

Regulament Sungarden Champion – PGA Tour si PGA Tour Playoffs

Au fost două categorii de joc, împărțirea fiind bazată exclusiv pe handicapul exact al jucătorului în momentul în care acesta participă la prima competiție. Astfel,  Cat 1 pentru jucătorii cu HCP: 0-18 si Cat 2 pentru jucătorii cu HCP: 18.1-36. Sistem Punctaj Sungarden Champions - Season Closing Competition

Pentru fiecare rundă individuală la care a participat, jucătorul a primit un număr pre-stabilit de puncte bazat pe pozitia lui în clasament (De ex: Locul 1 – 500 puncte, locul 2 – 300 puncte, etc.). Vezi pe am.golf numărul exact de puncte pentru fiecare poziție.

Pentru finală, punctele fiecărui jucator au fost resetate la o valoare prestabilită bazată pe poziția lui în clasament după sezonul regulat ( De ex: Locul 1: 2000 puncte, locul 2: 1800 puncte, etc. vezi tabelul alăturat ). Ideea distribuirii punctelor a fost, ca în finală, fiecare jucător să aibe șanse reale (chiar dacă nu egale ) să câștige iar primii 5 jucători să câștige garantat dacă castigă finala.

Punctajele exacte sunt folosite după formulele definite de PGA Tour si PGA Tour Playoffs.

Season Closing Competition – FINALA 

Nu cred că am stat pe prognoza meteo niciodată mai mult ca și săptămâna trecută. Șansele de ploaie erau de peste 50% și asta în sezonul de toamnă/iarnă înseamnă că sigur plouă.  Dar cum a și spus înainte prietenul Florin C. șanse de 50% înseamnă până la urmă 50% ( poate să plouă sau poate să nu plouă ). A avut dreptate, nu a plouat și am avut parte de o vreme foarte bună pentru golf.

Cei 38 de jucători au jucat Season Closing Competition – FINALA –  în aproximativ 5 ore, pe un teren foarte bine întreținut ( mulțumim HEAD Greenkeeper-ului Jimborean Cristian și întregii echipe ). Vinul fiert de la teebox-ul opt și băuturile de la green-ul cu numărul doi au fost suficiente pentru a ne mai încălzi și a ne hidrata pe durata competiției.

Clasament Season Closing Competition

Cat. 1 stroke play: 1.Nicolae Căpușan, 2. Daniel Morar, 3. Adrian Sătmărel

Cat. 2 stableford: 1. Roberto Castellano, 2. Bogdan Capitan, 3. Călin Sîmpălean

SunGarden Champions 2017 – Premiere – Petrecere

După încheierea etapei jucătorii, alături de însoțitori, au fost invitați de către organizatori în Regina Maria BallRoom pentru petrecerea sfârșitului de sezon. Tot aici au fost înmânate campionilor diplomele, cupele și premiile.

Cat. 1 stroke play: 1.Nicolae Căpușan, 2. Daniel Morar, 3. Adrian Sătmărel

Cat. 2 stableford: 1. Roberto Castellano, 2. Florin Ciosan, 3. Bogdan Capitan

Pentru că domnul Nicolae Căpușan a fost campion la categoria 1 iar premiul a fost un abonament de golf pentru anul 2018 s-a decis acordarea premiului prin tragere la sorț dintre jucătorii de golf prezenți. Viorel Coman a fost norocosul câștigător care a primit un abonament pentru sezonul viitor la SunGarden Golf Club.

Concluzie 

Acest eveniment a fost organizat de Sungarden Resort atât pentru abonați cât și pentru cei care nu au abonament iar principiul înscrierilor a fost primul venit – primul servit. Un aspect important a fost că taxa de înscriere la concurs a fost gratuită la fel ca și participarea jucătorilor la petrecere alături de însoțitori. Sigur mai pun aici și faptul că am avut parte de acces gratuit la SPA-ul din complex iar cei care au fost cazați în hotel au beneficiat de reduceri din tariful de bază.

Iată că încet dar sigur cluburile ( în acest caz Sungarden Golf Club ) își îndreaptă atenția către jucători și încearcă să îi apropie prin evenimente ( concursuri, petreceri )  sponsorizate.

În încheiere as vrea să mulțumesc întregii echipe de la Sungarden Resort pentru excelenta găzduire, pentru superbul concurs prin care au încheiat sezonul dar și pentru petrecerea de sâmbătă seara. Felicitări participanților dar mai ales CAMPIONILOR.

Înainte de plecarea spre casă m-am jucat puțin cu o mini dronă și vă atașez aici câteva poze.

Pe data viitoare,

Călin Păcurar – www.golfinromania.com

Facebook sau Linkedin sau Twitter sau Instagram și mai nou Youtube

GIR_Fb-pp

 

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial