Cum a fost la UAMT Golf Cup – impresii, teren, organizare, premii, sponsori, clasament
Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Sigur că e greu să îți expui părerile și impresiile despre UAMT Golf Cup din poziția de organizator. Am să încerc să fiu obiectiv și să descriu evenimentul luând în calcul reacțiile primite de la jucătorii care au participat la acest concurs.

De la idee la UAMT Golf Cup

Anul acesta am avut impresia că nu au fost foarte multe concursuri mari de golf în România, sigur că au fost și excepții pe Banner UAMT Golf Cup și sponsorii care le-am inclus într-un articol pe blog. Puteți vedea topul celor 10 concursuri de golf de la care nu trebuie să lipsești în acest an AICI.

Unele au meritat să fie incluse, altele poate nu iar altele poate meritau să fie incluse și nu au fost dar promit că pe viitor am să fiu mai atent la această listă.

În luna august pot spune că aproape nimeni nu a pus în calendar un concurs de golf. Cauzele pot fi multiple; o fi lună de concedii, o fi secetă și terenurile suferă mult sau pur și simplu a fost lipsă de buget pentru organizarea unui concurs.

Tocmai această lipsă de concursuri m-a determinat să organizez la mijloc de august un concurs de golf și astfel s-a născut UAMT Golf Cup 2017.

Evenimentul a fost sponsorizat de către: UAMT Oradea cu sprijinul BMW Grup West Premium Oradea, ReWine.ro, MyDeck, Mobiversal, King’s Land Country Club.

Gazda evenimentului – King’s Land Golf Club

Terenul a avut mai mulți manageri de la deschidere până acum, cu siguranță cel mai cunoscut fiind Gabriel Toader. Perioadă în care Logo King's Land Country Clublucrurile mergeau foarte bine; evenimente, concursuri de golf, cursuri pentru copii și adulți.

A fost perioada în care chiar și eu am învățat jocul de golf. Mai apoi a fost Radu Cirtina însă după plecarea lui în Ungaria, King’s Land Golf Club a suferit foarte mult la toate capitolele: întreținere, abonați, concursuri, etc.

Totuși sunt speranțe pentru acest teren o dată cu preluarea administrării și managementului începând cu data de 1 iulie 2017, de către compania Euromaidec Touring.

Pentru UAMT Golf Cup terenul a fost irigat noapte de noapte timp de aproape 45 de zile. Nu am văzut o secetă atât de mare în zona Oradea – Ineu de Criș niciodată. Temperaturi maxime la umbră cuprinse între 38 – 39 de grade celsius iar la soare nici nu are rost să pomenim.Jucători UAMT Golf CUp

Din păcate nu s-a reușit resuscitarea greenurilor în timp util. DA acestea au fost într-o stare critică și le cer scuze celor 30 de jucători care au participat la UAMT Golf Cup, pentru acest aspect. Sigur că eu le-am văzut mai bune decât acum 2 luni însă asta e o altă poveste.

Probabil că fairway-ul a fost printre cele mai bune din România în această perioadă și asta datorită irigației.

Știți deja că doar Sungarden Golf Club și King’s Land Golf Club au irigație pe toată suprafața de joc iar acest avantaj se dorește a fi fructificat pe viitor. Am încercat să compensăm prin organizare, prin valoarea premiilor, prin taxa de competiție ( în care am inclus și un gree-fee adițional ) și cred, sper că am reușit.

Sistemul de joc, tee-uri, watering hole și gaura 19

Am avut trei categorii, doua la domni și una la doamne iar pozițiile de la cele 6 trasee au fost diferite pentru fiecare trecere.Watering Hole UAMT GOLF CUP  Tee-uri albe, tee-uri, galbene, tee-uri roșii la fiecare traseu, toate în poziții și la distanțe diferite, încercând să dăm o impresie cât de mică spre un teren cu 18 trasee.

Cei 30 de jucători ( WOW, mă înclin că ați fost în așa număr mare ) au fost împărțiți în flighturi de câte cinci jucători, am ales această variantă deoarece o testasem deja în martie la Rotary Golf Charity Cup. Poate nu e cea mai potrivită însă am ales dintre aceasta și o alta care ar fi presupus jucarea turneului în două runde.

Pe o temperatură de 30 de grade celsius parcurgerea celor 18 cupe a luat câteva ore bune. Nu a fost ușor deloc însă ,, watering hole-ul ” și gaura 19 aflate în apropierea tee-ului numărul 1 ( 6 și 12 )  au mai ameliorat din efort 🙂

Clasament UAMT GOLF CUP

Categoria 1 domni 0 – 18 hcp          Categoria domni 18,1 – 36 hcp                      Categoria doamne 0 – 36 hcp

  1. Daniel Morar                                   1. Trif Alin                                                          1. Mihaela Pal
  2. George Stanciu                                2. Cristian Bițoană                                          2. Felicia Ciobănaș
  3. Scridon Ioan                                    3. Vlad Florea                                                    3. Cristina Petrovici

.

Premii UAMT Golf CupPremii UAMT Golf CUP

Da, valoarea acestora a depășit suma de 7000 de lei. Pentru locurile unu de la cele trei categorii am avut câte un BMW GOLF CART BAG. Pentru locurile doi o geantă de transport crose pentru avion. Locurile trei au primit un set cadou tot marca BMW care au inclus, mingi, șapcă, divot repair, ball marker.

Nu au lipsit trofee la toate locurile unu, diplomele, dar și sticle de vin de la ReWine.ro tot pentru locurile unu.

Parteneri și SponsoriLogo UAMT Golf CUP

UAMT OradeaBMW Grup West Premium Oradea, ReWine.ro, MyDeck, Mobiversal, King’s Land Country Club

 

Concluzie

Dacă la capitolul organizare terenurile stau destul de bine pot spune fără să greșesc că publicitatea este inexistentă la aproape toate terenurile de golf din România.

Astfel un teren mic din vestul țării reușește să atragă 30 de jucători de golf ( maximum posibil ) printr-o bună organizare și pintr-un bun marketing.

Galeria foto de la UAMT Golf Cup o găsiți AICI. Următoarele concursuri programate în calendarul KLCC sunt Golf de Ziua Națională a României. La începutul sezonului 2018 Rotary Golf Charity Cup ediția cu numărul II.

Atât pentru azi – Joc bun să aveți

Călin Păcurar – www.golfinromania.com

Facebook sau Linkedin sau Twitter sau Instagram

GIR_Fb-pp

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial