Interviu Badita Andrei Mihai
Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Interviu Badita Andrei – Sunt șanse mari ca mulți dintre voi să nu fi auzit până acum de Bădiță Andrei-Mihai. Este jucătorul clubului LAC DE VERDE și luna trecută a participat la Mesina pro-am din Grecia unde a reușit o performanță formidabilă pentru golful din România.

Mesina pro-am s-a desfășurat pe durata a trei zile și s-a jucat pe două terenuri de golf. Prima și ultima zi pe The Dunes Course,  un teren al cărui design a fost creat de Bernhard Langer, acesta reușind să câștige de două ori celebrul concurs US Masters.

Bădiță Andrei-Mihai

A doua zi, a avut loc schimbarea terenului și s-a jucat pe The Bay Course, acesta fiind sub semnătura lui Robert Trent Jones Jr.un renumit designer al terenurilor de golf din întreaga lume.

Dupa cele 3 zile de joc, Andrei a reușit să se claseze pe locul 9 cu un scor de +4 ( pentru cei care încă nu cunosc sistemul de punctaj, +4 înseamnă că jucatorul nostru a avut nevoie de încă 4 lovituri pentru a termina cele 54 de trasee. Acestea având, de la designerii lor un număr de 213 lovituri necesare pentru a finaliza traseele ).

Interviu Badita Andrei

Golf în România: Te rugăm să ne faci o scurtă prezentare despre tine.

Bădiță Andrei Mihai: Mă numesc Badita Andrei Mihai, am 25 de ani, locuiesc în Breaza, Jud. Prahova. Profesia si pasiunea mea sunt golful.

GÎR: Care a fost primul tău contact cu lumea golfului ?

BAM: Primul contact a fost prin programul de lecții gratuite de golf pentru copii din Breaza, organizate în fiecare an de Clubul Lac de Verde iar după scurt timp am devenit membru. Primul meu profesor de golf a fost Gabriel Toader, pe atunci aveam vârsta de 9 ani.

16864414_10211563397337939_8110768287582888077_n

Bădiță Andrei-Mihai

GÎR: De cât timp joci golf la nivel de jucător profesionist ?

BAM: Din anul 2014, am ajuns la un nivel de joc în care nu mai puteam concura la amatori. Tot atunci am început să predau lectii de golf, fiind declarat de catre Federația Română de Golf cu statut de non-amator.

GÎR: Ce crose folosești în prezent ?

BAM: putter: Taylor Made Ghost S; sandwedge: Texan Forged Classic; irons: 4 – Pitching Nike Vapor Pro; woods: 3-5 Adams Fast; Driver: King Cobra 9 grade.

GÎR: Unde te-ai antrenat sezonul trecut și unde te vei antrena în acest sezon?

BAM: Sezonul trecut m-am antrenat pe terenul de golf Lac de Verde iar spre finalul sezonului în Grecia pe terenurile Porto Caras si Costa Navarino.

Sezonul acesta am început antrenamentele pe terenul de la Clubul de Golf Lac de Verde, câteva runde pe Costa Navarino Dunes si Navarino Bay in Grecia apoi Tracian Clifs și în funcție de ce competiții voi alege anul acesta, o sa împart antrenamentele între Lac de Verde și terenurile de golf unde voi participa.

GÎR: Cât timp aloci jocului din jurul greenului și de pe green ? Poți să ne spui și câteva jocuri sau exerciții pe care le faci în mod regulat ?

BAM: Am două zile pe săptămână în care exersez jocul scurt si putting-ul. Este important pentru mine să stăpânesc green-ul și îmi concentrez antrenamentul pentru a fi cât mai eficient, indiferent că am de jucat de la 1 m sau 8 m. Îmi așez cam 10 mingi în linie fața de gaură la distanță de jumătate de metru între ele, către diferite zone pe green si exersez pana le introduc în cupă pe fiecare dintr-o singura lovitura. Jocul scurt este puțin mai diversificat, exersez lovituri pana în 50 de metri, de sub green, de deasupra green-ului, lovituri cu back-spin, chip and run și în funcție de poziția față de green aleg sandwedge, pitchingwedge sau 9 iron.

GÎR: Care parte a jocului tău crezi că e punctul forte ? De ce crezi acest lucru ?

BAM: Cu sigurantă jocul scurt și mă refer la jocul din jurul green-ului, această parte a jocului îmi dă cea mai mare satisfacție când îmi reușesc anumite tipuri de lovituri.

GÎR:  Dacă ar fi să dai un sfat despre jocul sub presiune care ar fi acesta ?

BAM: Presiunea este bună în joc, mă determină să fiu focusat pe bazele swingului meu, iar asta este un lucru bun pentru mine. În primele mele jocuri luam presiunea ca pe o chestie negativă, în timp am învățat să mă detașez de ce este în jurul meu și să mă concentrez pe ce am de făcut la fiecare lovitură. Acum fiecare zi de competiție o privesc ca pe un rezultat foarte bun de antrenament.

GÎR:  Cum ai aflat de concursul Messinia Pro-Am ? Ce te-a făcut să participi ?

BAM: Am avut ocazia să fiu sponsorizat de o companie din Grecia, Collazen, dupa câteva jocuri în care m-au remarcat, au decis să mă sponzorizeze. Tot datorită lor am aflat de Messinia Pro-Am iar dorința de a mă afirma la o competitie majoră m-a determinat să particip. Am ocupat locul 9 din 30 de jucători și pentru că în Romania nu sunt competitii pentru profesionisti, aveam nevoie de o astfel de competiție, sa îmi confirm nivelul și antrenamentele.

GÎR: Ce planuri de viitor ai ?

BAM: Vreau să perseverez și să evoluez cu jocul meu, pentru a participa la cât mai multe competiții de profesioniști. Iubesc acest sport si vreau să ajung la cel mai inalt nivel.

 

Multumim pentru Interviu Badita Andrei și îi transmitem mult success în continuare.

Nu uitați www.golfinromania.com este cea mai bună sursă de informații din lumea golfului românesc.

Bucurati-vă de GOLF !

Radu Cirtina – consilier tehnic Golf în România

gir-email-signature

 

 

 

 

 

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial