Campionatul Național de Golf RGU/URG

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Uniunea Romana de Golf “ şi Clubul Tite Golfresort vă invită să participaţi în zilele de Sâmbătă 24.09 şi Duminecă 25.09.2016 la terenul de golf din Recas la:

Campionatele Naționale de Golf

pentru Juniori,Doamne,Domni, Senioare, Seniori,Supersenioare si Superseniori 2016

COMPETIŢIA este deschisă tuturor jucătoarelor și jucătorilor amatori membri ai Cluburilor afiliate la URG care îndeplinesc condițiile de mai jos.Handicapul maxim admis este 36,0 la toate categoriile.

MOD DE DESFĂŞURARE

Competiţia se va desfăşura pe 36 de trasee în sistem adiţional individual (stroke play ) ptr.jucătorii până la HCP 36,0.

Campion/ă Național/ă URG este acea jucătoare și acel jucător care obţine pe cele 36 de trasee cel mai bun rezultat Brut.

CONDIŢII DE DESFĂŞURARE

Turneul se va desfăşura după regulile de golf ale Royal and Ancient Golf Club of St.Andrews şi după regulile locale ale terenului, inclusiv după statutul de amator , în condiţii de handicap, după sistemul de handicap EGA.

Regulile locale ale terenului şi Regulamentele EGA stau la dispoziţia jucătorilor la secretariatul clubului.

Se admit numai mingi oficiale, aprobate de R&A; (în caz de abatere de la această regulă, jucătorul se va descalifica).

Nu se admit în timpul competiţiei golfcaruri; (în caz de abateri, se va penaliza jucătorul cu 2 lovituri de pedeapsă pe traseul pe care joacă, însă nu mai mult de 4 lovituri pe rundă; dacă nu renunţă nici în acel moment la golfcar, va fi descalificat).

După regula de golf 6-7, jucătorii unui flight trebuie să încheie cele 18 trasee în maximum 5 ore de joc. În caz de întârzieri sau tărăgănare a jocului (dupa regula 32-1.b, nota 3) se vor scădea 2 puncte din rezultatul final al acestor jucători.

Jucătorii se pot antrena pe teren numai în zilele premergătoare competiţiei.

CONDIŢII DE HANDICAP

Competiţia este una de calificare, în condiţii de handicap. Gradul de dificultate al traseelor se găseşte pe cartea de scor, conform regulei de golf 34-4 .

DREPTUL DE PARTICIPARE

La Campionatele Naționale URG de senioare / seniori si superseniori sunt admiși:

jucătoare care au împlinit sau împlinesc anul acesta 50 de ani respectiv jucători care au împlinit sau împlinesc anul acesta 65 de ani sau mai în vârsta.

La Campionatele Nationale Nationale URG de Doamne si Domni pot participa jucatoare si jucatori pana la varsta de 50 de ani.

La Campionatele Nationale de Junioare/Juniori sunt admisi jucatori pana la varsta de 18 ani.

TEE-URILE COMPETIŢIONALE

Competiţia se va desfăşura de la tee-urile galbene ptr. seniori și de la cele roşii pentru senioare.

NUMARUL MAXIM DE JUCĂTORI ADMIŞI

Se admit un numar nelimitat de participanţi. În cazul înscrierii unui numar mare de participanţi, se va organiza un cut dupa prima zi de competiție.Modul de calificare si de joc: teetimes sau simultan (shoot gun) precum și nr. de jucatori calificați ptr ziua a doua și a treia se vor stabili de comisia tehnica înainte de începerea competiției în funcție de nr.de înscrieri.

ORA DE START

Competiţia începe în data de 24.09.16 începând cu ora 10,00. Dacă un jucător nu se prezintă la start într-un interval de 5 minute de la ora lui de start, va fi descalificat; (după regula 33-7).

ÎNSCRIERI

Înscrierile se pot face: fie în scris pe lista afişată la secretariat, fie prin telefon sau prin e-mail, pe adresa Clubului, până vineri, 23.09.16 la ora 16,00. Nu se admit înscrieri după această dată.

LISTA DE START

Lista de start se afişează vineri, la ora 18,00.

DEPARTAJAREA

Conform regulei de golf 3-1, câştigătorul la Brut şi la Net al competiţiei sunt aceia care obţin cele mai puţine lovituri . Jucătorii pot câştiga mai multe premii. În cazul absenţei de la festivitatea de premiere a unuia dintre câştigători, premiul se va da următorului clasat.

CATEGORII DE PREMIERE

Locurile I, II şi III Brut

Locul I Net

BARAJ

În caz de egalitate la categoria NET, câştigătorul se va alege în funcţie de rezultatul mai bun obţinut pe ultimele 9 trasee. Dacă egalitatea se menţine în continuare, se iau în considerare rezultatele de pe ultimele trasee 6/3/1 . Dacă egalitatea se menţin şi după această metodă de departajare, decizia se va lua prin trage la sorţi.

La BRUT se va desfăşura un „baraj” între jucătorii cu acelaşi punctaj, pe traseele 1 ,2 ,3 şi 4, până la departajare. În cazul mai multor jucători care realizează pe traseul 4 cel mai bun rezultat, aceştia se vor califica mai departe, ceilalţi ieşind din baraj. În cazul păstrării egalitaţii dupa 3 ture complecte de „baraj”, câştigătorul se va decide prin tragere la sorţi.

ALCATUIREA FLIGHT-URILOR

Grupele de jucători se vor alcătui strict în funcţie de handicap, începând cu handicapul cel mai mic, conform indicaţiilor regulamentului de Golf .

Flighturile din ziua a doua a competitiei se alcatuiesc dupa rezultatele brut din prima zi.

În ultima zi a competiției flighturile se alcatuiesc dupa rezultate în funcție de categoriile de premiere în așa fel încât concurenții direcți să fie în același flight.

TAXA DE ÎNSCRIERE

Taxa de înscriere este de 150 lei ptr. membri plus 150 Lei greenfee ptr.jucatorii altui club ptr cele 3 zile de joc şi trebuie achitată înainte de start. Jucătorii înscrişi care nu se prezintă, nu sunt scutiţi de taxa de participare.Taxa de înscriere include masa festivă , precum şi zilnic o gustare după 9 trasee.

ÎNCHEIEREA COMPETIŢIEI

Competiţia se încheie după festivitatea de premiere, precedată de afişarea rezultatelor finale de către comisia tehnica de organizare, conform regulei de golf 34-1.b. Lista provizorie trebuie afişată cu 15 minute înainte, pentru a oferi jucătorilor posibilitatea obiecţiilor şi controlul propriilor rezultatelor. În caz de obiecţii, comisia tehnică trebuie să aibă posibilitatea de a decide în cazurile neclare. Jucătorii sunt invitaţi după încheierea competiţiei la o masă festivă cu festivitatea de premiere.

DREPTUL DE MODIFICARE AL PROGRAMULUI

Comisia tehnică de organizare a competiţiei îşi rezervă dreptul de modificare al programului competiţiei înainte de start. După începerea competiţiei nu se mai fac schimbări, decât în cazuri excepţionale, permise de regulament. Excepţie fac : „condiţiile de handicap” care nu pot fi schimbate numai în cazuri de forţă majoră (conform regulamentului).

Întreruperea jocului este admisă în cazul în care comisia tehnică decide, de jucător în caz de furtună cu fulgere sau dacă se aşteaptă decizia comisiei tehnice într-un caz neclar (după regula 34-3) sau în caz de accidentare sau stare de rău, cu imposibilitatea continuării jocului. Întreruperea jocului trebuie anunţată comisiei tehnice. Neanunţarea duce la descalificare.

Dacă întreruperea este decisă de comisia tehnică, jucătorii vor fi obligaţi să marcheze poziţia mingilor lor. Reluarea jocului se va anunţa de către comisia tehnică. Întreruperea jocului se va anunţa printr-un semnal lung de sirenă. Întreruperea definitivă a jocului se face prin trei semnale lungi de sirenă.

Reînceperea jocului se anunţă prin două semnale de sirenă; (penalitatea în caz de nerespectare a acestei reguli este descalificarea, dacă nu se ia în considerare regula 33-7)

COMISIA TEHNICA DE ORGANIZARE

Organizarea competiţiei intră în atribuţia URG și a Clubului Tite Golfresort. Membrii comisiei tehnice de organizare vor fi numiţi înainte de începerea competiţiei.

REGULAMENTUL COMPETIŢIEI

Se vor lua în considerare Regulamentul intern al Clubului Tite Golfresort, Regulile de golf locale, Anexa I – capitolul C al regulamentului de golf precum şi regula 33-1 de golf.

JUCĂTORII AU OBLIGAŢIA SĂ CUNOASCĂ CONDIŢIILE ȘI PROGRAMUL DE DESFĂŞURARE A COMPETIŢIEI !

Uniunea Romana de Golf Tite Golfresort COMISIA TEHNICĂ DE ORGANIZARE

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii.