Cum am organizat un concurs de golf – Rotary Golf Charity Cup
Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

De ce concurs de golf ?

Am vrut să organizez un concurs de golf pentru a vedea care sunt problemele cu care te confrunți dar și pentru a înțelege mai bine situația în care se află terenurile de golf ( organizatorii de competiții ) atunci când organizează concursuri și evenimente de golf. Mă refer la starea terenului, lipsa bugetului, lipsa de jucători, prognoza meteo și așa mai departe.

Ideea organizării unui concurs de golf

În toamnă după participarea la BMW ROTARY CUP ( da, acolo unde am ieșit pe locul 1 🙂  ) organizat pe terenul de la Recaș  am avut pentru prima dată acest gând.

Un alt moment, de această dată decisiv, a fost telefonul prietenului Mircea de la GolfLab Academy care m-a întrebat de ce nu organizez eu un concurs de golf la Kings Land Country Club  care să fie parte din circuitul Carpathian Golf Tour 2017.

Așa că undeva la început de februarie am prezentat colegilor mei din Rotary Club Oradea 1113 ideea și le-am spus că este un moment foarte bun să organizăm alături de acest concurs, o strângere de fonduri pentru o cauză, pe care am ales-o ulterior.

Kings Land Country Club  nu este în acest moment printre cele mai bune terenuri de golf din România așa că din acest motiv am decis să organizăm în luna martie competiția. Am vrut să fie primul concurs al sezonului pentru a profita la maxim de pofta voastră de joc.

A fost o iarnă lungă și grea în care nu s-a jucat golf, acesta fiind și avantajul cel mai mare pe care l-am avut de partea noastră. Știam că nu are importanță foarte mare calitatea terenului pentru acest prim concurs și vom avea jucători suficienți.

Echipa de organizare și numele concursului

Rotary-Golf-Charity-Cup-logo

Logo-ul Rotary Golf Charity Cup, creația prietenilor de la Mobiversal

Fiind cel mai aproape de acest sport, dintre membrii Rotary Club Oradea 1113, am decis împreună cu colegii mei să fiu coordonatorul acestui eveniment sportiv și alături de alți zece colegi ne-am împărțit pe atribuții.

Un concurs de golf are nevoie de un nume puternic cu rezonanță. Am discutat mai multe variante de nume însă după lungi dezbateri am ales denumirea de Rotary Golf Charity Cup.

Cauza caritabilă

Inițial am vrut să dotăm/renovăm clasa specială de la spitalul de recuperare Băile Felix, însă varianta a căzut deoarece această clasă urmează să se desființeze.

A doua variantă a fost să dotăm cele 2 grupe integrate de la Secția de Neuropsihiatrie Infantilă a Spitalului Dr. Gavril Curteanu. După o vizită pe care am avut-o alături de colegii mei ne-am dat seama că respectivele clase au toate dotările necesare pentru funcționare mai puțin ( prăjitor de pâine, flipchart, imprimantă, sandwish maker ) pe care le vom achiziționa tot în cadrul acestui proiect.

În timp ce ne întorceam de la Spitalul Dr. Gavril Curteanu unul din colegii mei a venit cu ideea să cumpărăm table magnetice whiteboards pentru toate clasele speciale din Jud. Bihor. Am aflat imediat că sunt 166 de clase și asta înseamnă automat achiziționarea a 166 de table whiteboards.

Buget

Am propus să ne impunem o țintă de 11.000 lei însă după ce am schimbat cauza caritabilă ne-am dat seama că suma este mult prea mică pentru cele 166 de table. După negocieri și discuții cu furnizorul care a fost foarte înțelegător ( Mulțumim OVM PAPER ) am ajuns la suma de 153,51 lei/buc cu tva inclus. La un calcul simplu aveam nevoie de 25482,66 lei, adică de peste două ori suma pe care o propusesem inițial ca și țintă. La acestă suma se mai adaugă 1500 lei ( bureți și markere )

0S8A2511

Street Food by Chef Tiberius cu donație – parte din strângerea de fonduri în cadrul evenimentului Rotary Golf Charity Cup

Totalul necesar finațare proiect: aproape 27.000 de lei

Buget competiție și cauză caritabilă: peste 35.000 lei

Strângerea de fonduri

Probabil unul din cele mai grele lucruri de efectuat în orice domeniu. Ne-am pus pe dat telefoane, e-mailuri, întâlniri, așa au apărut și rezultatele. Toți cei menționați mai jos au contribuit la evenimentul sportiv caritabil Rotary Golf Charity Cup.

Datorită lor, cele 166 clase speciale din jud. Bihor vor avea câte o tablă nouă, modernă ( peste 1300 de copii beneficiază direct și anual de această modernizare )

Euriteh I MyDeck I VPK Packaging Romania I Decitex Oradea I Bmw Grup West Premium I Croaziere.co I MillésimeAutoPerform Chiptuning I ReWine I Mobiversal I Gelateria Mozart I Pretty Car Mobil I Corporactive Consulting I Gonflabilele Lui Alex I Chef Tiberius – Culinary Marketing I Prietenii Veseliei I  KINGS LAND COUNTRY CLUB I GolfLab Academy I GolfRoom I Spitalul Pelican Oradea I DronaOradea I www.firmelacheie.ro I  Inspectoratul Școlar Județean Bihor I ROTARY ORADEA I  ROTARY ROMANIA 2241 District I Golf în România I Bihon.ro I Digi24 Oradea I

Mulțumesc încă o dată, suma pentru cele 166 de table a fost strânsă doar cu ajutorul dumneavoastră.

Organizare eveniment sportiv

17555218_1469285619761728_1099053014_n

Steaguri noi cu sponsorii și logo-ul concursului

Alături de Radu Cirtina, am fost cei care trebuiau să verifice terenul. Lipseau destul de multe cum ar fi:  cărți de scor cu sponsori și parteneri; steaguri; distanțiere la 50 m; distanțiere la 100 m; OB; hazard frontal; tee-uri; hazard de apă. Le-am montat într-o singură zi, joi înainte de concurs.

Terenul arăta foarte rău pentru că anul trecut nu a fost întreținut cum trebuia dar și pentru că a fost o iarnă lungă cu temperaturi foarte scăzute.

Două săptămâni am văzut echipa de grădinari la teren în fiecare zi. Pentru un concurs de golf sunt sigur că nu ați fost mulțumiți de starea terenului dar vă spun sincer că la ora concursului terenul arăta în condiții bune de joc. Sigur comparând cu ce a fost cu o lună înainte dar și cu faptul că în România se juca doar la Recaș în aceeași perioadă.

3 săptămâni m-am uitat pe prognoza meteo și am trecut de la 17 grade cu soare la ceea ce știți că a fost deja

0S8A2052

Plouă, plouă și iar plouă

A plouat doar sâmbătă 18 martie, a plouat mult, foarte mult, cât pentru toată luna martie. Înainte cu zece zile de concurs nu au fost deloc precipitații iar după concurs până să scriu acest articol au fost doar zile cu 15 – 22 de grade celsius.

Cred, și sunt sigur că un concurs de golf are nevoie de multe lucruri pe lângă partea sportivă. De aceea am și organizat acolo evenimente care să atragă public cât mai numeros.

Degustare de vin cu ReWine; reduceri la croaziere prin croaziere.co;  înscriere driving test cu BMW Grup West Premium; Cocktail Bar; mâncare tradițională

0S8A2410

Mircea Solovăstru Guvernator Rotary District 2241

( Bogracs ) pregătită de colegii mei din Rotary Club Oradea 1113; tobogane pentru copii de la Gonflabilele lui Alex; street food cu dedicație de la Chef Tiberius; lecții gratuite pentru copii cu sprijinul colegului meu Radu.

Cu toate că a fost o vreme ploioasă am avut parte de peste 200 de vizitatori și am fost onorați de prezența Guvernatorului Rotary District 2241, Mircea Solovăstru care a sprijinit proiectul nostru.

Jucători, premii, cupe, diplome

Au fost 29 de jucători ceea ce pentru un teren de 6 cupe este foarte mult. Cupele le-am achiziționat din Anglia pe comandă online, gravate cu locul pe fiecare categorie dar și cu numele concursului, Rotary Golf Charity Cup.

Diplomele, precum și toate materialele au fost creația celor de la Mobiversal iar premiile au fost primite ca și  sponsorizare.  De la partenerul principal al acestui eveniment  Euriteh fiecare jucător a plecat acasă cu un ,,home package” iar pentru locurile de pe podium acestea au fost primite de la Bmw Grup West Premium și respectiv MyDeck.

Promovare media

A fost proiectul cu cel mai mare impact media pe care l-a organizat Rotary Club Oradea 1113. Probabil cel mai mediatizat concurs de golf din România așa ca am să trec mai jos toate aparițiile pe care le-a avut Rotary Golf Charity Cup.

0S8A1928

Interviu Digi24 Oradea

Primul concurs de golf din 2017, la Ineu – Bihon.ro

Cupa Rotary – golf în scopuri caritabile – BIHON

166 de table magnetice de la Rotary, prin golf caritabil – BIHON

Turneu de golf, cu scopuri caritabile, la Ineu – Bihoreanul

Crisana – Rotary Golf Charity Cup organizează prima ediţie la Ineu

Rotary Club Oradea 1113 organizeaza prima editie a competitiei  „Rotary Golf Charity Cup” – info Oradea

www.bogdanpater.ro – Rotary Golf Charity Cup

ROTARY GOLF CHARITY CUPwww.golfinromania.com 

Golf pentru educație. Acțiunea este organizată de clubul Rotary Oradea 1113 – digi24 Oradea

Strângere de fonduri cu ocazia unui turneu de golf – digi24 Oradea

VOCILE BIHORULUI 17 MARTIE 2017 ROTARY INVESTEŞTE ÎN EDUCAŢIE Digi24 Oradea

Câștigătorii concursului Rotary Golf Charity Cup 2017

Categoria Doamne: locul I- Laura Stoia, locul II – Alexandra Florea, locul – III Daciana Morariu 0S8A2728

Domni 0,1 – 18 HCP: locul I – Ioan Scridon, locul II – Radu Matei, locul – III Adrian Satmarel

Categoria Domni 18.1 – 36: locul I – Trif Alin, locul II Florin Ciosan, locul – III Octavian Dena

Seniori: locul I – Gyuri Pascu, locul II – Viorel Coman, locul – III Liviu Matei

Nearest to the pin: Florin Ciosan

Longest Drive: Radu Matei0S8A2552

În final aș vrea să le mulțumesc jucătorilor de golf pentru prezență și pentru că au jucat pe ploaie. Mulțumesc frumos colegilor mei din Rotary Club Oradea 1113 pentru că au arătat încă o dată faptul că suntem o echipă puternică. Mulțumesc lui Radu pentru că a fost alături de noi și a pus umărul chiar dacă nu este membru Rotary.

Vizitatorilor aș vrea să le mulțumesc pentru că au ales să petreacă ziua de sâmbătă 18 martie alături de noi, gazdelor de la Kings Land Country Club, dar în mod special le mulțumesc frumos partenerilor/sponsorilor:

Euriteh I MyDeck I VPK Packaging Romania I Decitex Oradea I Bmw Grup West Premium I Croaziere.co Millésime I AutoPerform Chiptuning I ReWine I Mobiversal I Gelateria Mozart I Pretty Car Mobil I Corporactive Consulting I Gonflabilele Lui Alex I Chef Tiberius – Culinary Marketing I Prietenii Veseliei I  KINGS LAND COUNTRY CLUB I GolfLab Academy I GolfRoom I Spitalul Pelican Oradea I DronaOradea I www.firmelacheie.ro I Inspectoratul Școlar Județean Bihor I ROTARY ORADEA I  ROTARY ROMANIA 2241 District I Golf în România I Bihon.ro Digi24 Oradea I

Am să închei acest articol cu promisiunea că urmează Rotary Golf Charity Cup – 2018

Joc bun să aveți

Călin Păcurar – Coordonator proiect Rotary Golf Charity Cup

mă găsești pe Facebook sau Linkedin sau Twitter sau Instagram sau pe blog  www.golfinromania.com

gir-email-signature

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial