De ce concurs de golf ?
Am vrut să organizez un concurs de golf pentru a vedea care sunt problemele cu care te confrunți dar și pentru a înțelege mai bine situația în care se află terenurile de golf ( organizatorii de competiții ) atunci când organizează concursuri și evenimente de golf. Mă refer la starea terenului, lipsa bugetului, lipsa de jucători, prognoza meteo și așa mai departe.
Ideea organizării unui concurs de golf
În toamnă după participarea la BMW ROTARY CUP ( da, acolo unde am ieșit pe locul 1 🙂 ) organizat pe terenul de la Recaș am avut pentru prima dată acest gând.
Un alt moment, de această dată decisiv, a fost telefonul prietenului Mircea de la GolfLab Academy care m-a întrebat de ce nu organizez eu un concurs de golf la Kings Land Country Club care să fie parte din circuitul Carpathian Golf Tour 2017.
Așa că undeva la început de februarie am prezentat colegilor mei din Rotary Club Oradea 1113 ideea și le-am spus că este un moment foarte bun să organizăm alături de acest concurs, o strângere de fonduri pentru o cauză, pe care am ales-o ulterior.
Kings Land Country Club nu este în acest moment printre cele mai bune terenuri de golf din România așa că din acest motiv am decis să organizăm în luna martie competiția. Am vrut să fie primul concurs al sezonului pentru a profita la maxim de pofta voastră de joc.
A fost o iarnă lungă și grea în care nu s-a jucat golf, acesta fiind și avantajul cel mai mare pe care l-am avut de partea noastră. Știam că nu are importanță foarte mare calitatea terenului pentru acest prim concurs și vom avea jucători suficienți.
Echipa de organizare și numele concursului
Fiind cel mai aproape de acest sport, dintre membrii Rotary Club Oradea 1113, am decis împreună cu colegii mei să fiu coordonatorul acestui eveniment sportiv și alături de alți zece colegi ne-am împărțit pe atribuții.
Un concurs de golf are nevoie de un nume puternic cu rezonanță. Am discutat mai multe variante de nume însă după lungi dezbateri am ales denumirea de Rotary Golf Charity Cup.
Cauza caritabilă
Inițial am vrut să dotăm/renovăm clasa specială de la spitalul de recuperare Băile Felix, însă varianta a căzut deoarece această clasă urmează să se desființeze.
A doua variantă a fost să dotăm cele 2 grupe integrate de la Secția de Neuropsihiatrie Infantilă a Spitalului Dr. Gavril Curteanu. După o vizită pe care am avut-o alături de colegii mei ne-am dat seama că respectivele clase au toate dotările necesare pentru funcționare mai puțin ( prăjitor de pâine, flipchart, imprimantă, sandwish maker ) pe care le vom achiziționa tot în cadrul acestui proiect.
În timp ce ne întorceam de la Spitalul Dr. Gavril Curteanu unul din colegii mei a venit cu ideea să cumpărăm table magnetice whiteboards pentru toate clasele speciale din Jud. Bihor. Am aflat imediat că sunt 166 de clase și asta înseamnă automat achiziționarea a 166 de table whiteboards.
Buget
Am propus să ne impunem o țintă de 11.000 lei însă după ce am schimbat cauza caritabilă ne-am dat seama că suma este mult prea mică pentru cele 166 de table. După negocieri și discuții cu furnizorul care a fost foarte înțelegător ( Mulțumim OVM PAPER ) am ajuns la suma de 153,51 lei/buc cu tva inclus. La un calcul simplu aveam nevoie de 25482,66 lei, adică de peste două ori suma pe care o propusesem inițial ca și țintă. La acestă suma se mai adaugă 1500 lei ( bureți și markere )
Totalul necesar finațare proiect: aproape 27.000 de lei
Buget competiție și cauză caritabilă: peste 35.000 lei
Strângerea de fonduri
Probabil unul din cele mai grele lucruri de efectuat în orice domeniu. Ne-am pus pe dat telefoane, e-mailuri, întâlniri, așa au apărut și rezultatele. Toți cei menționați mai jos au contribuit la evenimentul sportiv caritabil Rotary Golf Charity Cup.
Datorită lor, cele 166 clase speciale din jud. Bihor vor avea câte o tablă nouă, modernă ( peste 1300 de copii beneficiază direct și anual de această modernizare )
I Euriteh I MyDeck I VPK Packaging Romania I Decitex Oradea I Bmw Grup West Premium I Croaziere.co I Millésime I AutoPerform Chiptuning I ReWine I Mobiversal I Gelateria Mozart I Pretty Car Mobil I Corporactive Consulting I Gonflabilele Lui Alex I Chef Tiberius – Culinary Marketing I Prietenii Veseliei I KINGS LAND COUNTRY CLUB I GolfLab Academy I GolfRoom I Spitalul Pelican Oradea I DronaOradea I www.firmelacheie.ro I Inspectoratul Școlar Județean Bihor I ROTARY ORADEA I ROTARY ROMANIA 2241 District I Golf în România I Bihon.ro I Digi24 Oradea I
Mulțumesc încă o dată, suma pentru cele 166 de table a fost strânsă doar cu ajutorul dumneavoastră.
Organizare eveniment sportiv
Alături de Radu Cirtina, am fost cei care trebuiau să verifice terenul. Lipseau destul de multe cum ar fi: cărți de scor cu sponsori și parteneri; steaguri; distanțiere la 50 m; distanțiere la 100 m; OB; hazard frontal; tee-uri; hazard de apă. Le-am montat într-o singură zi, joi înainte de concurs.
Terenul arăta foarte rău pentru că anul trecut nu a fost întreținut cum trebuia dar și pentru că a fost o iarnă lungă cu temperaturi foarte scăzute.
Două săptămâni am văzut echipa de grădinari la teren în fiecare zi. Pentru un concurs de golf sunt sigur că nu ați fost mulțumiți de starea terenului dar vă spun sincer că la ora concursului terenul arăta în condiții bune de joc. Sigur comparând cu ce a fost cu o lună înainte dar și cu faptul că în România se juca doar la Recaș în aceeași perioadă.
3 săptămâni m-am uitat pe prognoza meteo și am trecut de la 17 grade cu soare la ceea ce știți că a fost deja
A plouat doar sâmbătă 18 martie, a plouat mult, foarte mult, cât pentru toată luna martie. Înainte cu zece zile de concurs nu au fost deloc precipitații iar după concurs până să scriu acest articol au fost doar zile cu 15 – 22 de grade celsius.
Cred, și sunt sigur că un concurs de golf are nevoie de multe lucruri pe lângă partea sportivă. De aceea am și organizat acolo evenimente care să atragă public cât mai numeros.
Degustare de vin cu ReWine; reduceri la croaziere prin croaziere.co; înscriere driving test cu BMW Grup West Premium; Cocktail Bar; mâncare tradițională
( Bogracs ) pregătită de colegii mei din Rotary Club Oradea 1113; tobogane pentru copii de la Gonflabilele lui Alex; street food cu dedicație de la Chef Tiberius; lecții gratuite pentru copii cu sprijinul colegului meu Radu.
Cu toate că a fost o vreme ploioasă am avut parte de peste 200 de vizitatori și am fost onorați de prezența Guvernatorului Rotary District 2241, Mircea Solovăstru care a sprijinit proiectul nostru.
Jucători, premii, cupe, diplome
Au fost 29 de jucători ceea ce pentru un teren de 6 cupe este foarte mult. Cupele le-am achiziționat din Anglia pe comandă online, gravate cu locul pe fiecare categorie dar și cu numele concursului, Rotary Golf Charity Cup.
Diplomele, precum și toate materialele au fost creația celor de la Mobiversal iar premiile au fost primite ca și sponsorizare. De la partenerul principal al acestui eveniment Euriteh fiecare jucător a plecat acasă cu un ,,home package” iar pentru locurile de pe podium acestea au fost primite de la Bmw Grup West Premium și respectiv MyDeck.
Promovare media
A fost proiectul cu cel mai mare impact media pe care l-a organizat Rotary Club Oradea 1113. Probabil cel mai mediatizat concurs de golf din România așa ca am să trec mai jos toate aparițiile pe care le-a avut Rotary Golf Charity Cup.
Primul concurs de golf din 2017, la Ineu – Bihon.ro
Cupa Rotary – golf în scopuri caritabile – BIHON
166 de table magnetice de la Rotary, prin golf caritabil – BIHON
Turneu de golf, cu scopuri caritabile, la Ineu – Bihoreanul
Crisana – Rotary Golf Charity Cup organizează prima ediţie la Ineu
Rotary Club Oradea 1113 organizeaza prima editie a competitiei „Rotary Golf Charity Cup” – info Oradea
www.bogdanpater.ro – Rotary Golf Charity Cup
ROTARY GOLF CHARITY CUP – www.golfinromania.com
Golf pentru educație. Acțiunea este organizată de clubul Rotary Oradea 1113 – digi24 Oradea
Strângere de fonduri cu ocazia unui turneu de golf – digi24 Oradea
VOCILE BIHORULUI 17 MARTIE 2017 ROTARY INVESTEŞTE ÎN EDUCAŢIE Digi24 Oradea
Câștigătorii concursului Rotary Golf Charity Cup 2017
Categoria Doamne: locul I- Laura Stoia, locul II – Alexandra Florea, locul – III Daciana Morariu
Domni 0,1 – 18 HCP: locul I – Ioan Scridon, locul II – Radu Matei, locul – III Adrian Satmarel
Categoria Domni 18.1 – 36: locul I – Trif Alin, locul II Florin Ciosan, locul – III Octavian Dena
Seniori: locul I – Gyuri Pascu, locul II – Viorel Coman, locul – III Liviu Matei
Nearest to the pin: Florin Ciosan
Longest Drive: Radu Matei
În final aș vrea să le mulțumesc jucătorilor de golf pentru prezență și pentru că au jucat pe ploaie. Mulțumesc frumos colegilor mei din Rotary Club Oradea 1113 pentru că au arătat încă o dată faptul că suntem o echipă puternică. Mulțumesc lui Radu pentru că a fost alături de noi și a pus umărul chiar dacă nu este membru Rotary.
Vizitatorilor aș vrea să le mulțumesc pentru că au ales să petreacă ziua de sâmbătă 18 martie alături de noi, gazdelor de la Kings Land Country Club, dar în mod special le mulțumesc frumos partenerilor/sponsorilor:
I Euriteh I MyDeck I VPK Packaging Romania I Decitex Oradea I Bmw Grup West Premium I Croaziere.co I Millésime I AutoPerform Chiptuning I ReWine I Mobiversal I Gelateria Mozart I Pretty Car Mobil I Corporactive Consulting I Gonflabilele Lui Alex I Chef Tiberius – Culinary Marketing I Prietenii Veseliei I KINGS LAND COUNTRY CLUB I GolfLab Academy I GolfRoom I Spitalul Pelican Oradea I DronaOradea I www.firmelacheie.ro I Inspectoratul Școlar Județean Bihor I ROTARY ORADEA I ROTARY ROMANIA 2241 District I Golf în România I Bihon.ro I Digi24 Oradea I
Am să închei acest articol cu promisiunea că urmează Rotary Golf Charity Cup – 2018
Joc bun să aveți
Călin Păcurar – Coordonator proiect Rotary Golf Charity Cup
mă găsești pe Facebook sau Linkedin sau Twitter sau Instagram sau pe blog www.golfinromania.com
Adauga comentariu