Mi-a plăcut atât de mult Elis Golf Cup ediția a XI-a, mai ales că m-am clasat pe locul 1, încât am decis să public pe blog un interviu cu domnul Emil Goța, director general Elis Pavaje și organizator Elis Paveje Golf Cup. Zis și făcut, vezi mai jos ce a ieșit.
Golf în România: Vă rog să vă prezentați și să ne spuneți câteva lucruri despre dumneavoastră.
Emil Goța: Sunt un om obișnuit, îmi petrec timpul împarțindu-mă între muncă, familie și pasiuni. Împreună cu fratele meu Vasile conducem o afacere, Elis Pavaje, firmă producătoare de pavele, borduri și alte prefabricate mici din beton. În același timp, sunt tatăl lui Alexandru, de care sunt foarte mândru și care tocmai a început să studieze la facultate. Caut să petrec cat mai mult timp cu familia iar în masura în care reușesc să împac și pasiunile mele în acest timp, este totul perfect.
Golf în România: Sunteți ( Elis Pavaje ) lider național în producția de pavaje, cum reușiți să aveți timp pentru jocul de golf sau mai bine spus cum reușiți să împăcați viața de om de afaceri cu viața de familie și respectiv cu jocul de golf ?
Emil Goța: Date fiind presiunile din business este chiar recomandat să avem o supapă care să ne permită să funcționăm regulamentar 😊. Eu mi-am găsit relaxarea în ski, ciclism și în jocul de golf. Din fericire aceste activități le practic când sunt plecat în weekend sau în concediu, cu familia. În acest fel, reusim să petrecem mai mult timp împreuna, chiar dacă soția mea nu joacă golf. Spre deosebire de ciclism sau ski care sunt sporturi individuale, golful este un sport social, care facilitează legăturile de business, fiind un sport elitist.
Golf în România: Când ați început să jucați golf și cine v-a învățat acest sport ?
Emil Goța: Am luat prima lecție cu Paul Tomiță în anul 1995, în momentul respectiv nu m-a prins, o perioadă nu am mai jucat. Microbul m-a prins când am început să joc cu prietenii, respectiv în anul 2007, atunci am intrat și în competiții și spiritul competitiv m-a determinat să îmi doresc să mă perfecționez. Nu am avut niciun profesor dedicat, am lucrat cu mai mulți în momente diferite de timp, încercând să îmi îmbunătățesc o anumita mișcare sau lovitură.
Golf în România: Vă mai aduceți aminte care a fost primul set de crose achizitionat ?
Emil Goța: Primul set a fost marca Callaway, când eram în Austria. Eram în concediu cu prietenii mei, am fost să jucăm golf pe un teren. Am folosit initial crosele lor si apoi m-am hotărât să îmi cumpăr crosele proprii.
Golf în România: Câte runde de golf jucați pe an ? ( cu aproximatie )
Emil Goța: Cred că în principiu, circa 100 de runde.
Golf în România: Care este terenul de golf favorit pe care ați jucat deja și dacă tot suntem la acest subiect atunci vă întreb și pe ce din lume vă doriți să jucați măcar o dată în viață ?
Emil Goța: Mi-a rămas la suflet terenul de golf Stegersbach, unde s-a și produs declicul. Pe acest teren m-am simțit atât de bine încât am decis că merită să continui să joc golf.
Dacă este să menționez cel mai frumos teren de golf pe care am jucat, aș spune că este Turnbery din Scoția.
În țară, joc cu mare plăcere pe ambele terenuri din Alba, de terenul de la Pianu mă leagă foarte multe amintiri iar cel din Teleac fiindcă este cel mai nou și cel mai mare.
Am un vis încă neîmplinit, să joc pe terenul Saint Andrews din Scoția. Sper cât de curând să ajung să joc și acolo.
Golf în România: De curând printr-un comunicat de presă ați declarat că organizarea unui turneu de golf este o idee excelentă și pentru a dezvolta relații de business. Câte zerouri, în euro, are cel mai mare ,, business deal „ pe care l-ați negociat la o partidă de golf ?
Emil Goța: Chiar dupa ultimul turneu de golf Elis am primit o propunere de colaborare și desigur, astfel de situații sunt frecvente.
Însă mi-a rămas în minte una din primele colaborări perfectate prin intermediul golfului.
În urmă cu mulți ani am jucat cu dl Robert Rekkers și pe teren am stabilit să incepem colaborarea cu Banca Transilvania, unde era director general.
Săptămâna imediat după încheierea turneului la care am participat amândoi am primit oferta pe care o negociasem pe teren și am trecut la pregătirea documentelor pentru a semna un contract de colaborare.
Golf în România: Ați ajuns să organizați 11 ediții ale concursului Elis Golf Cup, o performanța incredibilă pentru acest sport în România. Vă rog să ne povestiți cum a fost la prima ediție ?
Emil Goța: De la începuturi ne leagă multe amintiri, pasiunea mea pentru golf se leaga tot de primul turneu Elis. Începuturile au fost mai dificile. Impulsionați de dl. Străjan, am inițiat acest turneu, inițial mai timid, pentru a crea un context organizat de competiție.
Turneeele au fost organizate pe terenul de la Pianu de Jos pâna în anul 2015. Cu siguranță cele mai frumoase petreceri au fost la
început, așa se întâmplă întotdeauna. Eram mai puțini și mai tineri.
Primul chef după turneu a fost o petrecere câmpenească langa casa clubului. Ulterior am început să organizăm seri tematice, în fiecare an, alta temă. Ce ne bucură este ca și după unsprezece ediții, turneul este agreat de către jucători, iar interesul pentru participare este foarte mare.
Mulțumesc pentru interviu ne vedem la Elis Golf Cup a XII-a ediție.
Călin Păcurar
Adauga comentariu