Noi reguli de golf începând cu 2019
Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Vă transmit dragi jucători un LA MULȚI ANI și vă doresc un an nou plin de realizări.

Odată cu intrarea în noul an trebuie să avem în vedere faptul că au fost schimbate anumite reguli ale jocului. Cu siguranță motivele acestor schimbări sunt multe însă probabil cel mai important motiv este acela de a grăbi jocul de golf.

Noi reguli de golf 

#Căutarea Mingii – 3 minute

#Mișcarea Mingii în timpul căutării acesteia – fără penalizare dar aceasta trebuie pusă în locul inițial. Se poate astfel căuta mingea cu piciorul sau cu crosa.

#Identificarea Mingii – Nu mai este necesară anunțarea marcatorului înainte de a ridica mingea pentru acest aspect. Se marchează mingea, se ridică, se confirmă/infirmă faptul că este mingea căutată și se pune înapoi fără a fi curățată ( cu excepția greenului )

#Mingea Provizională – se poate juca mingea provizională și după căutarea primei mingi.

#Definiție Lungimea de Crosă – inițial se putea folosi orice crosă în a măsura distanța de ,, ball drop ” de la hazardul de apă spre exemplu dar din acest an se poate folosi doar, cea mai lungă crosă din bag ( în afară de putter ).

#Dropping – ,, aruncatul mingii ” nu se mai face de la nivelul umerilor ci de la nivelul genunchilor. Dacă totuși o aruncați de la nivelul umărului, se ridică mingea din nou și se aruncă de la nivelul genunchilor ( fără penalizare pentru acest aspect )

Noi reguli de golf #Minge Îngropată – Orice minge îngropată se poate ridica fără penalizare ( free drop ), inclusiv din semi-rough și rough. Totuși mingea se joacă din bunker așa cum stă chiar dacă este îngropată ( deci la bunker nu se aplica această regulă ).

#Urme de Animale – Se poate aplica ,, free drop ” la orice urmă – gaură creată de orice animal ( cu excepția insectelor și a viermilor ). Noi reguli de golf

#Mingea lovește jucătorul sau echipamentul – Inițial dacă te loveai din greșeală sau îți loveai echipamentul aveai parte de o penalizare. Din acest an ambele nu se mai penalizează.

#Lovitură dublă în aceeași mișcare – Dacă se întâmplă nu este penalizare și se pune doar o lovitură.

#Atingerea nisipului în bunker – atingerea nisipului din bunker dintr-o eroare nu mai este penalizatoare. Totuși este bine de știut că nu se poate atinge nisipul în timpul mișcării de practice, nu se poate pune crosa în fața sau în spatele mingii și nici nu se poate testa grosimea sau densitatea nisipului din bunker. noi reguli de golf

Noi reguli de golf #Curățarea impedimentelor din jurul mingii – este permisă curățarea impedimentelor din jurul mingii de oriunde inclusiv din bunker și din penalty area ( water hazard ) cu precizarea ca mingea să nu se miște în timpul acțiunii.

#Minge nejucabilă în bunker – s-a adăugat posibilitatea de a face drop în afara bunkerului dar cu două lovituri de penalizare.

#Definirea de penalty area – penalty area din acest an se numește peste tot ,, water hazard ” chiar dacă zona respectivă  nu are apă. O schimbare majoră care dă dreptul cluburilor să marcheze noi locuri de ,, water hazard ”  deci penalty area, pentru a grăbi jocul.

#Atingerea solului și a apei în zona de water hazard – In trecut, nu era voie atingerea apei și a solului în zona de water hazard, înainte de lovirea mingii, însă din acest an acest lucru este permis și nu se mai aplică penalizare.

#Mișcarea mingii accidental pe green – dacă atingeți mingea din greșeală pe green, nu se aplică penalizare chiar dacă acest lucru se întâmplă în timpul mișcării de ,, practice ” cu precizarea că trebuie pusă înapoi în locația inițială.

#Repararea urmelor de pe green – este permisă repararea urmelor sau a oricăror defecte de pe green. Totuși asta nu înseamnă că ai voie să îți netezești toată linia până în gaură.

#Alinierea pe green – Nu este permisă așezarea unei crose pe green sau a altui obiect și tot în același timp nici caddy nu mai are voie să stea în spatele jucătorului pentru a ajuta la alinierea acestuia.

#Lovirea steagului – Nu mai este necesar scoaterea steagului după ce jucătorul ajunge cu mingea pe green. Se poate lovi către gaură în timp ce steagul este pus înăuntru.

Acestea sunt dragilor cele mai semnificative noi reguli de golf. Mai jos un video în care puteți vedea descrierea acestora.

SURSĂ: expertgolf.com

Recomand și acest articol: Zile libere în 2019

Călin Păcurar – www.golfinromania.com

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial