Cât costă primul echipament de golf și orele de inițiere…
Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Primul echipament de golf – Idei – Recomandări – Ce să cumperi – Ce sa nu cumperi

UPDATE Articol 23.08.2020

Săptămâna trecută în drum spre Oradea am oprit în Cluj pentru o partidă de golf. Nu am mers singur, am luat un prieten ( non-golfer ) să văd dacă îl pot atrage înspre tainele jocului de golf 🙂 . După 2 găleți de mingi în driving m-a însoțit pe teren. Întrebările au curs una după alta, de când joc ? cât costă un set de crose ? cât costă o minge ? dar un abonament ? și așa mai departe…

Ceea ce vreau să demonstrez prin acest articol este că jocul de golf nu e mai scump decât alte sporturi; ( ski, snowboard, bicicletă, etc ). Am scris deja aici cum am început eu dar dacă totuși nu primești cadou de ziua ta  ceea ce eu am primit și vrei neaparat să înveți jocul de golf atunci articolul ăsta e pentru tine..

                     Pentru prima lecție de golf nu ai nevoie să investești în pantaloni, tricou, șapcă. Poți lua o pereche de pantaloni trei sferturi sau lungi de acasă însă ai grijă să nu fie blugi. Un tricou polo și o șapcă sport sunt suficiente… deci aș pune aici zero costuri.

trusa de golf

trusa de golf

 

Primul echipament de golf trebuie să conțină o trusă de golf de genul celei din imaginea alăturată, are toate crosele de care ai nevoie pentru început de la S pentru distanțe scurte până la driver pentru distanțe lungi dar și putter pentru loviturile de pe green. Costuri de la: 1200 lei și o poți lua de pe PRO SHOP ONLINE

 

 

Pantofi Golf

Pantofi Golf

Pantofi speciali pentru golf ai nevoie sigur pentru a preveni alunecarea în timpul loviturii, găsești prețuri de pe la 200 lei dar pot depăși cu ușurință 700 de lei. Vezi modelele și mărimile pe Golf Pro Shop –  proshop-online.golfinromania.com

 

 

Mănușă pentru golf –  ai nevoie sigur de una iar costul acesteia începe de la 30-35 de lei și urcă până la maxim 100 – 120 lei. Intră AICI pentru variante și mărimi.

 

 

Mingi de golf

Mingi de golf

Mingi de golf – o să pierzi foarte multe mingi, mai ales în primele luni în care intri să joci pe terenul de golf. Recomandarea ar fi să îți cumperi la început mingi de golf folosite ( lake balls ) seturile de 50 de bucăți, se găsesc de pe la 110 lei și le poți cumpăra de AICI . Dacă totuși vrei să cumperi mingi noi atunci îți recomand să dai o căutare AICI

ore de golf

ore de golf

Ore de inițiere în jocul de golf – terenurile de golf din România oferă ore de inițiere și am văzut tarife foarte bune.

Găsești aici care sunt terenurile de golf din România și în funcție de cât de aproape ești, acolo mergi pentru prima lecție de golf. Totuși am dat câteva telefoane și am întrebat cât costă o oră de inițiere. Media e undeva pe la 150 de lei/lecție.

Aș rezuma cele de mai sus cu precizarea că nu am inclus abonamentul anual pentru un teren de golf din România. Acesta variază între 1500 de lei/an și 5000 lei/an = medie 3250 lei/an; îmbracăminte 0 lei + o trusă de golf 1200 lei + pantofi de golf 250 lei + mănușă 40 lei + mingi 110 lei + 5 ore ( ideal 10 ore) de inițiere 1000 lei = 5850 lei.

Este nevoie să ai abonament în primul tău an de golf ? 

Nu, nu e nevoie. Mai bine investești banii respectivi în ore de inițiere și/sau aprofundare sau în ore petrecute pe Driving Range la terenul respectiv. Costul abonamentului este unul consistent din totalul sumei menționate mai sus. Dacă se scade acest cost atunci primul echipament de golf ajunge la suma de 2600 lei.

Vezi AICI unde sunt terenuri de golf în România

Ne vedem pe terenul de golf ?

Joc bun să aveți

Călin Păcurar

Mă găsești aici Facebook sau Linkedin

Blog www.golfinromania.com

Golf Pro Shop: proshop-online.golfinromania.com

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share
INSTAGRAM

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial